Digidexo.com

Virkninger av Finasteride

Virkninger av Finasteride


Finasteride er et reseptbelagt medikament som brukes til å forbedre urin symptomer relatert til benign prostatahyperplasi (BPH), behandle unormal hårvekst (hirsutisme) hos kvinner og behandle mannlig mønster skallethet. Denne medisinen virker ved å hemme produksjonen av et hormon som forårsaker en forstørret prostata og ved å stimulere hårvekst i hodebunnen. Merkenavn av finasterid er Proscar og Propecia.

BPH

BPH forårsaker en forstørret prostata med urin symptomer inkludert redusert flyt av urin, problemer med vannlating, få opp om natten for å urinere og nøling i begynnelsen av vannlating. Finasteride er vanligvis foreskrevet for menn med milde til moderate symptomer og de med en svært stor prostata. Denne medisinen kan også redusere sjansen for prostata kirurgi ved å redusere prostata.

Administrasjon

Finasteride er tilgjengelig i tablettform og kan tas gjennom munnen med eller uten mat. Denne medisinen bør tas på omtrent samme tid hver dag som foreskrevet av legen din. Hvis tatt for BPH, kan tegn til bedring ta seks måneder, og hvis du slutter finasterid prostata vil vokse igjen. Dersom foreskrevet for hårtap, kan forbedring ta tre måneders bruk, og hvis du slutter å ta denne medisinen du kan miste regrown hår innen 12 måneder.

Side Effects

Finasteride kan gi bivirkninger som nedsatt seksuell lyst, svimmelhet, diaré, mage- eller ryggsmerter, hodepine, smerter i testiklene, nedsatt mengde av sæd og manglende evne til å opprettholde eller få ereksjon. Hvis disse bivirkningene blir plagsomme, kontakt legen din.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av finasterid kan inkludere utslett, kløe, elveblest og hevelse i ansikt eller lepper. Denne medisinen kan også føre til endringer i brystene som væske fra brystvortene, smerte, klumper og økt størrelse. Ta kontakt med din lege hvis disse bivirkningene blir plagsomme, eller hvis alvorlige, kontakt akuttmedisinsk personell.

Advarsel

Kvinner som er gravide eller i stand til å bli gravide, må ikke berøre finasterid piller på grunn av risiko for feil i et guttefoster. Hvis du er gravid og du har rørt en finasterid pille, ta kontakt med din lege for videre råd.

Betraktninger

Etter å ha stoppet finasterid, ikke gi blod i minst seks måneder for å unngå å overføre finasterid til en gravid kvinne gjennom en blodoverføring. Det er ikke kjent om denne medisinen passerer gjennom morsmelk, så ammende kvinner bør unngå å ta den.