Digidexo.com

Sunn måte å rense kolon og fordøyelsessystemet

Tykktarm og fordøyelsessystemet kan bli renset på mange sunne måter. Et godt kosthold er trolig den beste måten å legge til rette for regelmessig avføring. Tykktarmen hjelper kroppen for å eliminere avfall, avføring og andre skadelige stoffer som akkumuleres i kroppen. Ved rensing av fordøyelseskanalen, utfører systemet bedre på å fordøye og bearbeide mat. Med en sterk og sunt fordøyelsessystem en person føler seg bedre og senker hennes sjanser for å bli syk.

Legg mer fiber til kosthold

Fiber er et naturlig stoff som finnes i hele korn som hvete brød og havregryn, og i frukt og grønnsaker som belgfrukter, kål og sitrusfrukter. På American Heart Association nettside artikkelen "Fiber" sier at fiber er "viktig for helsen til fordøyelsessystemet." Fiber gir næringsstoffer kroppen trenger og gir også volum for de fekale avfall. Med massevis av kostfiber en person har vanlig eliminering som renser ut fordøyelseskanalen og tykktarm. Den "Fiber" Artikkelen sier også. "The Institute of Medicine anbefaler forbruker 14 gram fiber for hver 1000 kalorier du trenger."

Drikk mye vann

Vann spyler ut fordøyelseskanalen. Det hjelper også avfallet flyter gjennom fordøyelsessystemet lettere. Vann smører avfall og gjør dem mykere slik at det er mindre sannsynlighet for forstoppelse. Å være forstoppet betyr at du har tre eller færre avføringer hver uke, i henhold til de Mayo Clinic artikler om "forstoppelse." Oppbygging av avfall er knyttet til mange sykdommer. Ifølge artikkelen "Hvordan maten er fordøyd" på Ellie Helkorn hjemmeside, hvis fecal materiale forblir for lenge i tykktarmen, slimhinnen i tykktarmen begynner å reabsorb noen av giftstoffer. Mange helhetlig og tradisjonelle leger tror at avfall i tykktarmen fører til slike sykdommer som akne, leddgikt, hjerteproblemer og fordøyelsessykdommer. Holde kolon ren betyr å holde hele kroppen sunn.

Gjør mer Trene

Trene er en annen sunn måte å rense fordøyelsessystemet. I artikkelen "10 måter å avgifte kroppen" av Deborahann Smith på Gaiam Livet nettside, skriver forfatteren at trening øker blodsirkulasjonen slik at flere næringsstoffer og oksygen til alle deler av kroppen. Trening stimulerer også muskelbevegelsene i tykktarmen. Dette hjelper til med avføring. Ved å trene regelmessig du fjerner giftstoffer fra kroppen som er lagret i fettet. Brenne fett hjelper en person til å gå ned i vekt også. Enhver type trening er nyttig for å rense ut kolon. Personlige trenere og treningseksperter er tilgjengelig for å gi råd eller designe et treningsprogram som passer dine behov eller livsstil. Det beste er å gjøre er å komme i bevegelse. Turgåing er en øvelse som ofte blir anbefalt av eksperter.