Digidexo.com

Øvelser for å avlaste TMJ

Kjeveleddet (Kjeveledd) lidelse er en hvilken som helst av et antall problemer med leddene som forbinder den øvre kjeven til den nedre kjeve. TMJ lidelser kan være svært smertefullt, og komplette botemidler for disse forholdene er ikke vanlig. Imidlertid kan en rekke muskel-avslappende øvelser hjelpe lindre smerten forbundet med en TMJ uorden.

The Soft Palate Exercise

Sitter rett opp, lukke tennene (men ikke presse sammen) og plasser tuppen av tungen mot taket av munnen. Skyv tungen bakover til du deg til å føle en myk overflate (den bløte ganen) på baksiden av taket av munnen. Hold tungen der og sakte åpne munnen før tungen trekker naturlig vekk fra den bløte ganen. Denne øvelsen kan være svært vanskelig på ømme TMJs, så gjør dette bare et par ganger per dag i begynnelsen, og jobbe opp til mer senere. Med litt trening maur litt tid, men kan denne øvelsen underverker på lindrende TMJ smerte.

Jaw Avvik Exercise

Kjeven avvik kan være forbundet med en kjeveleddet uorden og kan forårsake en ubalanse i styrken av de to TMJs. Kjeven avvik oppstår når musklene i ett ledd er sterkere enn den andre, slik at munningen til å åpne ved et odde vinkel. Denne øvelsen er relativt enkel og kan bidra til å rette denne tilstanden ved å styrke det svake leddet.

Se inn i et speil, sakte åpne og lukke munnen på din naturlige måte å finne ut på hvilken vinkel munnen åpnes. Hvis det er vanskelig å si hvilken side kjeven åpnes ,. Hold noe rett, for eksempel en linjal, vertikalt foran midten av haken. når du åpner munnen. Dette rett guiden skal hjelpe deg å finne ut hvilken side munnen åpner til.

Åpne munnen sakte, prøver å gjøre det mens du holder haken sentrert, korrigere ubalansen og ikke lar munnen for å åpne i en vinkel. Har 10 av disse tre ganger, noe som gjør for tre separate sett med 10 repetisjoner. Dette kan være vanskelig i begynnelsen, og føre til belastning for de svake muskler i den ene siden av kjeven, men det vil bidra til å styrke denne svake siden og rette opp ubalansen.

Muscle Stretching Exercise

Hvis du ikke har en merkelig kjeve, kan denne enkle øvelsen strekke og arbeids muskler slik som å redusere smerte og redusere muligheten for å utvikle et merkelig kjeve.

Åpne munnen normalt og sakte så bredt som du kan mens du fremdeles opprettholde en viss grad av komfort, deretter sakte lukke den. Deretter åpner munnen sakte til venstre på samme måte, lukke sakte etterpå. Til slutt, gjør det samme til høyre side av munnen. Dette kan gjøres flere ganger per dag i nesten enhver setting, vil holde TMJ musklene sterke, og kan bidra til å lindre smerter og press i forbindelse med TMJ smerte.