Digidexo.com

Lindring av irritabel tarm symptomer

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en medisinsk tilstand som forårsaker magesmerter. Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser (IFFGD), en i 10 mennesker lider av IBS. Symptomer inkluderer forstoppelse eller diaré. Menn og kvinner med IBS ofte lider oppsvulmet eller hovne mager. Når en lege diagnostiserer tilstanden, kan det være lurt å se på måter for lindring av irritabel tarm symptomer.

Behandling

Den type mat du spiser kan påvirke alvorlighetsgraden av symptomene du har, så endre kosthold kan bidra til å avlaste dine symptomer. Stekt mat, meieri, koffein eller kullsyreholdige drikker eller alkohol kan utløse magesmerter og oppblåsthet. For å finne ut hvilke matvarer kan være å legge til ubehag, bør du vurdere å føre matdagbok. Når du har en negativ reaksjon etter at du har spist, noterer.

Sammen med evaluering av mat å finne de som bidrar til irritabel tarm syndrom symptomer, kan det være lurt å se på elektroniske ressurser. Nettsteder viet til IBS tilbyr oppskrifter samt informasjon om en irritabel tarm syndrom diett, noe som kan bidra til å planlegge måltidene.

I tillegg til å endre kostholdet ditt, kan du finne det nyttig å ta fibertilskudd. The fiber hjelper bind agenter som galle og avføring, slik at det passere lettere fra systemet. Noen fiber kosttilskudd inneholder en gel som bidrar til å smøre avføringen.

Ifølge American Academy of Family Physicians, antidepressiva og medisiner utviklet for å regulere serotonin og 5-hydroxytryptomine-3 (5-HT3) kan bidra til å avlaste IBS symptomer. Trisykliske antidepressiva treg fordøyelse, slik lettelse fra diaré.

I noen tilfeller må du kanskje ta en reseptbelagte medisiner for å lindre symptomene dine. Selv om du ikke lider av depresjon, kan legen anbefale en antidepressant. Andre medisiner inkluderer antispasmodics som Hyoscyamine, antidiarrheals som Loperamid, aktivatorer klorid Channel som Lubiprostone, eller 5-HT3 antagonister som Alogetron, blant andre.

Misforståelse

Mange tror stress fører IBS ligner på måten det kan føre til et sår. Mens stress bidrar til symptomene, studier har ikke bekreftet teorien om at stress fører utbruddet av IBS. De fleste leger som behandler pasienter for IBS anbefaler å redusere stress gjennom aktiviteter som meditasjon og yoga. Terapi kan også hjelpe lindre symptomer som øker når stresset øker.