Digidexo.com

Hva over skranke medisiner kan tas for gastritt?

Gastritt er en betennelse i mageslimhinnen som gjør at magesyre å skade slimhinnen. Noen tilfeller av gastritt er forårsaket av bakterier og krever resept antibiotikabehandling, mens andre tilfeller kan behandles med over-the-counter medisiner.

Smertestillende midler

Ifølge Mayo Clinic, kan gastritt være forårsaket av bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin, naproxen eller ibuprofen å lindre smerte (se referanse 1). Regelmessige brukere av disse stoffene kan redusere effekten av gastritt ved å bytte til en ikke-reseptbelagte smertestillende som inneholder paracetamol.

Antacida

Gastritt smerte kan lindres ved å ta en over-the-counter syrenøytraliserende eksempel Mylanta eller Maalox, som nøytraliserer magesyre (se referanse 1).

Acid-stopper

Acid-blocker medisiner som Zantac, Tagamet og Pepcid er tilgjengelig uten resept og kan redusere mengden syre som produseres av magen (se referanse 1).

Protonpumpehemmere

Proton-pumpehemmer medisiner blokkerer magesyre av små pumper i magen (se referanse 1). Prilosec OTC og Prevacid 24 Hour er protonpumpehemmere som kan kjøpes over disk.

Bismuth

Bismuth selges under Pepto Bismol merkenavn og kan bidra til å avlaste gastritt ubehag (se referanse 1).