Digidexo.com

Anbefalte Exchanges for daglige diett

Anbefalte Exchanges for daglige diett


En utveksling listen er kostholdsinformasjon diabetikere bruker til å sikre at de får riktig blanding av karbohydrater, protein, fett, kalorier og næringsstoffer i kosten. Målet er å kontrollere blodsukkernivået ved å handle matvarer i spesifiserte grupper som har lignende næringsinnhold.

Etablere listene

The Mayo Clinic anbefaler første møte med en registrert kostholdsekspert for å lære om diabetes exchange system og å utvikle en liste over mat du liker å spise. Matvarer er kategorisert i grupper for å "bytte", fordi de har samme næringsinnhold og derfor er like i måten de påvirker blodsukkeret.

Daglige Exchanges

Arbeid med kostholdsekspert for å sette et visst antall daglige børser fra hver matvaregruppe. Det finnes et stort antall alternativer, slik at dette kan skreddersys til dine individuelle behov og smak, men husk at porsjonsstørrelsen og variasjon er avgjørende i diabetiker diett.

Utveksle eksempler kan være for enkelte matvarer, for eksempel 1oz. av kalkun for 1oz. hermetisert tunfisk i vann, men det finnes også utveksle oppskrifter tilgjengelig, for eksempel en gulrot brød oppskrift utvekslet for en Skillingsbolle oppskrift. Besøk The Mayo Clinic og American Diabetes Association nettsteder, som begge har mange utveksling liste eksempler og oppskrifter.

Anbefalingene for børsene i utgangspunktet faller inn i kategorier. For eksempel, ikke-stivelsesholdige grønnsaker, frukt, kjøtt og kjøtt erstatter, melk og yoghurt, fett og søtsaker omfatter grupper av matvarer for å utveksle. Du må vurdere anbefalte porsjoner, som kostholdsekspert kan hjelpe deg å sette. For eksempel er en banan (4 oz.) En anbefalt bytte for 12 kirsebær (3 oz.).

Husk at disse matvarene ikke alltid vil ha samme næringsverdi, så sjekk med din kostholdsekspert for å sikre balanse i dine børser. Det finnes også "gratis mat" på utveksling listen, som er matvarer med mindre enn 20 kalorier og mindre enn 5 gram karbohydrater per porsjon. For eksempel sukkerfri diett brus, sennep og hvitløk er alle gratis mat. The Mayo Clinic anbefaler å nyte gratis mat opp til tre ganger per dag, men også anbefaler å spre disse ut i løpet av dagen for å unngå å heve blodsukkeret.

Innenfor områder som arbeider for å kontrollere blodsukkeret, finne grupper av matvarer du liker å spise på visse måltider eller for snacks, og kategorisere dem på mat lister. Over tid vil du finne nye oppskrifter og matvarer som du både liker og passer dine behov som en diabetiker, og du vil finne administrere din diett for å være mindre av en kamp.