Digidexo.com

Definisjon av konserveringsmidler

Ifølge en 2004 rapport fra International Food Information Council og US Food and Drug Administration, konserveringsmidler er ingredienser lagt for å dempe veksten av bakterier, mugg, sopp og gjær til å opprettholde integriteten til en spiselig produkt. Utseende og smak er viktig for forbrukerne, og produsenter vil ha en lang holdbarhet for å sikre at folk holde kjøpe elementet; naturlige og kjemiske konserveringsmidler er den åpenbare løsningen.

History of Konserveringsmidler

Før dagligvarebutikker og frysere, folk bevart kjøtt ved tørking og salting dem. Salt dreper typer bakterier som kan forårsake matbåren sykdom. Frukt og grønnsaker ble syltet eller gjort om til syltetøy, forseglet i crocks eller hermetikk og deretter lagret i kjelleren. Eddik og sukker, i tillegg til salt - alle naturlige konserveringsmidler - ble anvendt i prosessen.

Scientific Progress

Selv om noen få selskaper fortsette å bruke de samme metodene, ingredienser og maskiner fra et århundre siden, har mest omfavnet fremgang. Vitenskapen har kaste nytt lys over konserveringsmidler, noe som gir produsentene flere alternativer for å holde maten frisk. Convenience, kostnader og smak har alle bidratt til overgangen fra naturlige konserveringsmidler til kjemiske konserveringsmidler.

Typer av kjemiske konserveringsmidler

Favoritt matvarer kan inneholde ingredienser som sitronsyre, natriumbenzoat, natriumnitrat, kaliumsorbat og mononatriumglutamat, eller MSG. Sjansen er at hvis ingrediensen ikke er lett gjenkjennelig, ble det lagt til bevare farge eller smak.

Passer for forbruk?

FDA regulerer sikkerheten av konserveringsmidler. Men noen mennesker har en følsomhet for visse konserveringsmidler, så et produkts liste over ingredienser bør leses nøye for å unngå allergiske reaksjoner. Gul # 5 og MSG er noen få eksempler på konserveringsmidler som ber en allergisk reaksjon i en liten del av befolkningen. Ifølge Cancer Prevention Coalition, er det best å unngå nitritter for å redusere risikoen for barneleukemi, hjernetumorer og spiserørskreft.

Informert Forbruker

Bearbeidet mat er stappfulle av konserveringsmidler. Reduser forbruket av bearbeidede matvarer, og du vil redusere eksponering for konserveringsmidler. Hvis du kjøper bearbeidet mat er uunngåelig, les etikettene nøye og søke etter et produkt som inneholder flere naturlige ingredienser enn unpronounceable kjemiske seg. Kanskje salt og eddik er ikke så ille i forhold.