Digidexo.com

Hvordan fikse måltider for kreftpasienter

Å være ansvarlig for den ernæringsmessige inntak av en person kjemper med kreft er en viktig rolle, så vil du være hovedansvarlig for å sikre at pasienten er utstyrt med tilstrekkelig ernæringsmessig støtte for å maksimere sine sjanser til å slå oddsen og skyve kreft i remisjon. Avhengig av stadium av kreft utvikling, målet om ernæringsterapi endres litt, så du blir nødt til å forstå pasientens tilstand før å kunne tilstrekkelig forberede sine måltider.

Hvordan fikse måltider for kreftpasienter

Ernæring for Cancer

Kontroller at pasientens kosthold er ernæringsmessig balansert med riktig mat for å gi en sjanse mot kreft. Ifølge American Cancer Society, inneholder den ideelle dietten for noen som ønsker å bekjempe eller forebygge kreft store mengder frukt, grønnsaker og helkorn. Minst 60 prosent av kostholdet bør bestå av disse matvarekilder, med i det minste en porsjon av frukt, og en porsjon av grønnsaker ved hvert måltid. Velg frukt og grønnsaker som pasienten foretrekker, men sørg for å rotere dem fra tid til annen for å tilby et bredt spekter av vitaminer og mineraler. Gode ​​anticancer frukt og grønnsaker inneholder: tomater, bær, blomkål, brokkoli og spinat.

Oppgi et bredt spekter av magre proteiner og sunne fettkilder for de resterende 40 prosent av deres kosthold, ideelt delt likt mellom de to. Hvert måltid bør være balansert i komposisjon, med en frukt, en grønnsak, en hel korn (valgfritt), en mager proteinkilde og en fettkilde. Å gjøre dette med hvert måltid vil gjøre det nesten umulig å tilfeldigvis mislykkes i å tilveiebringe en tilstrekkelig mengde av et hvilket som helst næringsstoff. Magre proteinkilder omfatter kylling, kalkun, egg, sjømat, og annet kjøtt, mens sunne fettkilder inneholder mest umettet fett. Disse inkluderer nøtter som mandler, valnøtter, pekannøtter, og lignende, sammen med oljer (oliven, lin og fisk). En god måte å sikre at friske fettbehovet dekkes er å lage mat med disse sunne oljer eller skvette litt over en porsjon grønnsaker.

Endre din tilnærming litt når du arbeider med mer avanserte former for kreft. I forberede måltider for personer som lider av symptomer som tap av appetitt eller kvalme, gir uendelige platefuls av vanlig frukt og grønnsaker vil sannsynligvis ikke tvinge dem til å spise. Som å holde kroppsvekt normalisert er viktig når bekjempelse av kreft, hvis pasientens vekt begynner å skli, og starter på jakt etter kreative måter å introdusere flere kalorier i kostholdet, enten det innebærer å mate dem mer av sine (litt usunn) favoritt mat, eller gi en fristende dessert på slutten av hvert måltid. Forbereder protein shakes med spiseskjeer naturlig peanøttsmør og bær som finnes der kan gjøre en rask og enkel milkshake som er relativt sunn og ganske calorically tett, som bare to kuler av protein og tre spiseskjeer naturlig peanøttsmør legge opp til over 500 kalorier. Når det blandes med melk, kan man riste gi en rimelig tilstrekkelig totalt nær 800 kalorier, bidrar til å holde kroppsvekt høyt i en mer velsmakende måte.