Digidexo.com

Kosthold & kosttilskudd for å hindre overgangsplager

Går gjennom overgangsalderen kan være en stressende tid for noen kvinner, men å opprettholde et godt balansert diett full av næringsstoffer kan bidra til å redusere symptomer og komplikasjoner som er forbundet med overgangsalderen. Symptomer inkluderer humørsvingninger, mangel på sexlyst, og hetetokter, mens forhold som er av interesse inkluderer osteoporose og hjertesykdom.

Diet

Opprettholde et sunt kosthold for alle som er viktig, men valg av mat kan hjelpe deg å takle overgangsplager. Hver dag, prøv å innlemme rikelig med protein, karbohydrater, melkeprodukter, frukt og grønnsaker og fett i måltidene. Spise minst tre ganger om dagen vil holde deg energi og full, med snacks i mellom måltidene.

Hetetokter er en av de vanligste symptomer på overgangsalder og en av de mest mislikte. Redusere forekomst av hetetokter ved å øke vanninntaket til minst 64 oz. per dag, og redusere drikke te, alkohol, kaffe, soda og spise krydrede matvarer. Disse utløse mat ofte føre kvinner å ha en økt forekomst av hetetokter.

Spise mat som inneholder fytoøstrogener, som soya, bønner, poteter og yams, kan bidra til å redusere hetetokter og andre overgangsplager. Fytoøstrogener er avledet fra plante-østrogener som bidrar til å tilføre en liten mengde av østrogen til kroppen, lindre symptomer.

Spis mat rik på karbohydrater, som hele korn brød og korn, for å øke nivået av serotonin. Når nivåene av denne hjernen kjemiske blitt senket på grunn av varierende hormoner, kan kvinner lider av humørsvingninger eller depresjon. Unngå vektøkning som et symptom på overgangsalder ved å eliminere usunn fett, og erstatte dem med hjerte sunne alternativer som linfrø, olivenolje eller rapsolje.

For komplikasjoner knyttet til menopause som hjertesykdom, redusere mengden av mettet fett i kosten. Disse fett tetter blodårene og øke risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt. Spis frukt og grønnsaker i løpet av dagen, og som en del av måltider for å øke næringsmidler i form av vitaminer og mineraler til kroppen, samt rense arteriene. Minst to ganger i uken, velger fisk som inneholder sunt hjerte omega-3 fettsyrer, for eksempel laks og tunfisk.

Osteoporose rammer mer enn åtte millioner kvinner i USA ifølge National Osteoporose Foundation, siden overgangsalderen bentap er økt på grunn av lav østrogenproduksjonen. Spis minst 1200-1500 mg kalsium gjennom matvarer som soyamelk, grønne bladgrønnsaker og meieriprodukter som ost. Reduser koffein inntak, da den vil forhindre karbonatisering kalsium fra å bli absorbert inn i ben.

Kosttilskudd

Det er mange urte kosttilskudd for å redusere symptomer på overgangsalder Ifølge National kvinner Health Information Center. Ormedrue inneholder fytokjemikalier som lindrer symptomene, samt fytoøstrogener som erstatter en liten mengde østrogen tilbake i kroppen. Svart cohosh kan tas i supplement form, to ganger om dagen for maksimalt seks måneder. Bivirkninger inkluderer urolig mage og hodepine.

Dong Quai har blitt vist i kliniske studier for å redusere overgangsplager med 25 prosent. Denne kinesiske urten øker blodstrømmen, regulerer østrogennivået og utvider blodkar for å lindre hetetokter. Det er også et mildt beroligende, som hjelper kvinner som handler med depresjon, stress eller humørsvingninger.

Ta supplement daglig, med anbefalte doser på 400 til 600 mg. Du kan også bruke urt root for å lage en te for daglig inntak.

Sjekk med en lege før du bruker noen urte supplement for å redusere komplikasjoner eller negative interaksjoner med reseptbelagte medisiner.