Digidexo.com

Hva er en rotasjon diett?

Hva er en rotasjon diett?


En rotasjon kosthold er en metode som brukes for å hindre allergiske type symptomer som kan oppstå når du spiser mat som kroppen din kan være følsomme overfor. Det kan også bidra til å unngå utvikling av nye matallergier. Hvis en person roterer matvare familier etter fire dager, tillater dette legemet til lavere antistoffnivåer som kan forårsake uønskede symptomer. En rotasjon diett kan være gunstig for folk som lider av astma, migrene, irritabel tarmsyndrom, revmatoid artritt og mellomørebetennelse.

Fakta

Leger kan utføre matallergi testing gi pasienten en liste over matvarer for å unngå og / eller spise med måte i forhold til resultatene. Hvis en allergi er alvorlig nok til å forårsake anafylaksi, må denne maten unngås helt. Rotasjonen kosthold er en teknikk som brukes for å vurdere hvilke matvarer en kropp er følsom for og forårsake symptomer. Gradvis begynner å rotere proteiner, slik som biff, kylling, fisk, egg og meieriprodukter. Deretter velger du en annen mat kategori, for eksempel grønnsaker eller frukt. Korn gjør forårsake allergier, så disse definitivt må dreies. Ingen mat gjentas inntil fem dager i en fire-dagers rotasjon diett. For eksempel, hvis biff er spist på mandag, det kan ikke bli spist igjen før fredag. Dette er et sunt kosthold å følge, som kroppen får tid til å avgifte noen antigener at enkelte matvarer kan produsere i individer før det er konsumert igjen.

Mat familier

Forskning mat familier, som naturen har mange overraskelser. For eksempel, hvite poteter og søtpoteter er ikke i slekt. På den annen side, gulrøtter og selleri er beslektet. For å planlegge din ukentlige menyen, er det nødvendig å finne et diagram som forklarer hvilke matvarer er relatert slik at du ikke spiser to av de samme matvarene i en gitt dag.

Betraktninger

Hold deg til primære matvarer, som fisk, kjøtt, fjærkre, frukt og grønnsaker, og holde dem så nær sin naturlige tilstand som mulig. Unngå kombinasjon matvarer, for eksempel pakket mat, mikser og sauser. Spis så mange organiske og konserveringsmiddel-fri mat som mulig.

Når du gjør ditt menyen, er det best å velge et minimum antall matvarer for hvert måltid og fylle opp på dem, heller enn å velge for mange. For eksempel vil velge en kjøtt, potet og grønnsaker være et godt alternativ for ett måltid hovedrett. Konsumere mat fra bare én familie i hver kategori per dag. For eksempel kan mandag være biff, epler, spinat og havre, mens tirsdag kan være kylling, pærer, mais og hvete. Også, rotere krydder, drikkevarer og oljer, som ingredienser kan også forholde seg til mat familier.

Hold notater

Det er nødvendig å holde en dagbok å merke seg hvilke matvarer har blitt spist, og om noen symptomer. Noen symptomer er umiddelbar og andre er forsinket, dukke opp timer for å jevne dager senere. Hold menyer slik at de kan gjentas følgende uke. Gradvis legge til nye matvarer når de tidligere matvarer ikke har forårsaket noen helseproblemer.

Effekter

Denne dietten og dagbok er verdifulle verktøy i både diagnostisering og behandling av mat sensitiviteter. Ta disse papirene til legen din for mer informasjon og veiledning.