Digidexo.com

Hvordan identifisere Gastroparesis

Hvordan identifisere Gastroparesis


Gastroparese er ellers kjent som paralyse av magen. Det er en tilstand der magemusklene blir svake eller ikke fungere i det hele tatt - å svekke dens evne til å male mat og drive den i tynntarmen under fordøyelsen. Med andre ord, med gastroparese, er kroppen ikke er i stand til å fordøye godt. Skade på vagusnerven er grunnen til at magemuskulaturen funksjonsfeil. Vagus nerve er den lengste hjernenerven som strekker seg fra hjernestammen ned til magen. Dette nerve spiller en viktig rolle i fordøyelsessystemet. Det stimulerer magemusklene for å aktivere den peristaltiske bevegelsen (rytmisk sammentrekning av magemusklene til å drive næringsinnhold). Når dette nerve er skadet, vanskeliggjør det nervesignaler på magemusklene som fører til gastroparese. Faktorer som bidrar til vagus nerveskade omfatter: (a) feil kirurgisk prosedyre av magesekken, spiserøret, eller duoudenoum, (f) diabetes, (c) kjemoterapi, (d) en del narkotiske smertestillende midler (for eksempel kalsiumkanalblokkere), noen høyt blodtrykk medisiner, og psykiatriske medikamenter (litium). Symptomer på gastroparese er som følger.

Hvordan identifisere Gastroparesis

Observer hvor raskt du føler deg mett når du spiser. Pasienter med gastroparese vanligvis opplever tidlig metthetsfølelse (metthetsfølelse) etter bare å spise et par biter av mat.

Legg merke til hvor ofte du føler trang til å kaste opp. Kvalme og oppkast er blant de fremste tegn på gastroparese. Trangen til å kaste opp ofte skjer 1 til 3 timer etter å ha spist. Siden funksjonene til magemusklene er svekket, blir magen altfor oppblåst på grunn av opphopning av mat som ikke er skikkelig fordøyd, sammen med noen naturlige mage sekreter. I alvorlige tilfeller, oppstår oppkast selv om pasienten ikke spiser, på grunn av unormal oppsamling av sekreter i magen.

Merk hvis du føler ubehag i mageområdet. På grunn av krampaktig reflux av mage syre i spiserøret, er halsbrann ofte følt av gastroparese pasienter. Dette er vanligvis ledsaget av oppblåsthet, overdreven raping, og griner øvre magesmerter.

merker endringer i appetitten. Sekundært til virkningen av symptomene nevnt ovenfor, vil appetitten av pasienten gradvis redusere - fører til vekttap, lavt kaliumnivå i blodet, dehydrering, og til slutt underernæring.

gå til legen å bestemme uregelmessige endringer i blodsukkernivået. Dette kan være typisk for gastroparese pasienter, særlig de som lider av diabetes på samme tid.

Hint

  • Kontakt legen din umiddelbart hvis noen av symptomene nevnt ovenfor er observert. Tidlig ledelse er gunstig for å unngå ytterligere komplikasjoner.
  • Følgende kan utløse manifestasjoner av gastroparese symptomer: inntak av mat med høyt fett, inntak av fast føde, spise matvarer som er rike på fiber som grønnsaker og frukt, og drikker brus.