Digidexo.com

Mat som utløser halsbrann

Mat som utløser halsbrann


Noen matvarer - ofte matvarer som vi elsker - trigger halsbrann kort tid etter forbruk. Noen av dem utløse halsbrann ved irriterer esophageal fôr, andre ved å redusere riktig funksjon av esophageal sphincter. Det er også verdt å merke seg at enkelte matvarer kan utløse halsbrann i en person, og ikke i en annen. Det er derfor viktig å identifisere hva din egen spesielle halsbrann triggere er. Nedenfor er noen av de vanligste syndebukkene.

Koffein

Drinker som har høyt koffein innhold kan utløse halsbrann. Disse inkluderer kaffe, brus, sjokolade drikker og energidrikker. Erstatte dem med koffeinfri eller lavt tannin drikker ofte hjelper unngå halsbrann.

Sitrusfrukter

Mange synes at sitrusfrukter som appelsiner, grapefrukt og sitroner utløse halsbrann. Dette er på grunn av deres høye syre. De er spesielt sannsynlig å forårsake halsbrann hvis du spiser frukt eller drikke juice på tom mage.

Fet mat

Mat med høyt fett og olje er vanlige halsbrann triggere. Dette er fordi de forårsaker esophageal sphincter å slappe av og roe ned prosessen med magen tømme innholdet.

Søtsaker

Dessverre, kan søtsaker være halsbrann triggere, inkludert smør cookies, donuts, brownies og sjokolade.

Surt Foods

Matvarer med høyt syreinnhold er ofte halsbrann triggere. Disse inkluderer kål, reddiker, paprika, løk og hvitløk. Den vanligste årsaken er tomater.

Krydret mat

Krydret mat kan utløse halsbrann i noen mennesker, men det er ingen vitenskapelige bevis på at det er den spiciness seg selv som er årsaken (se Ressurser nedenfor).

Alkohol

Alkoholholdige drikker, spesielt vin, er en annen vanlig trigger for halsbrann.