Digidexo.com

Protonics bivirkninger

Protonix er navnet på en reseptbelagte medisiner som fungerer ved å hindre magen fra å produsere syre. Det er et stoff som er klassifisert som en protonpumpe-inhibitor (forkortet til PPI). Det er ofte brukt for hals og mage problemer som er direkte forårsaket av syre, slik som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og Zollinger-Ellison syndrom. Som med alle type medisin, er det noen mulige bivirkninger som kan oppstå som et resultat av å ta Protonix.

Vanlige bivirkninger

Det finnes flere relativt vanlige bivirkninger som ofte er knyttet til Protonix. Generelt er disse bivirkningene ikke anses å være alvorlige, som de pleier å avta raskt på sine egne som kroppen justerer til medisinering. Men hvis de somle eller blir verre, kan legehjelp være nødvendig. Disse bivirkningene inkluderer søvnløshet, magesmerter, diaré, raping, gass, hyperglykemi, kvalme, kaster opp og hudutslett.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er også noen mindre vanlige, men mulige bivirkninger av Protonix. Disse bivirkningene inkluderer luftveisinfeksjon, hoste, forstoppelse, brystsmerter, bronkitt, nakkesmerter, ryggsmerter, sår hals, angst, leddsmerter, svimmelhet, følelse ør, fordøyelsesbesvær, høye nivåer av fett i blodet, migrene hodepine, influensa syndrom, rhinitt, urinveisinfeksjon (UVI), gastroenteritt og lite energi eller styrke.

Sjeldne bivirkninger

Det er også noen svært sjeldne bivirkninger av Protonix. I tilfelle av sjeldne bivirkninger, er det anbefalt at medisinsk hjelp er mottatt så snart som mulig, da noen av disse bivirkninger er meget alvorlige, og i visse tilfeller livstruende. Disse bivirkningene er anemi, depresjon, forvirring, forvirring, høyt blodtrykk, svimmelhet, akne, glaukom, impotens (erektil dysfunksjon), tinnitus, hjerteinfarkt, lav appetitt, struma, hjertesvikt, hepatitt, atrieflimmer, allergisk reaksjon, hevelse i ansiktet, lavt energinivå, hevelse under huden, angina pectoria, unormal hjerterytme, frysninger, feber, tørr munn, diabetes mellitus, leddgikt, vektøkning eller tap og gikt.

Advarsler

Noen av de Protonix bivirkningene er ekstremt farlig. De mest farlige bivirkninger av medisinen involverer betennelse i bukspyttkjertelen, skade på øyne og alvorlige allergiske reaksjoner. Det er viktig å få akutt medisinsk hjelp hvis du har problemer med å svelge eller puste, eller plutselig utvikle peeling og blemmer i huden (eller andre uvanlige bivirkninger).

Legemiddelinteraksjoner

Interaksjoner kan forekomme når mer enn ett medikament er tatt på samme tid. Interaksjoner kan føre til ubehagelige bivirkninger, så vel som redusert eller økt effektivitet av én eller alle av de legemidler som er involvert. Noen stoffer som kan føre til interaksjoner med Protonix omfatter ketokonazol, ampicillin og warfarin. Det er viktig å varsle legen din om alle medisiner og kosttilskudd du kan ta når de vurderer Protonix som et alternativ.