Digidexo.com

Hvordan behandle en hjerneblødning

Hvordan behandle en hjerneblødning


En hjerneblødning er en alvorlig medisinsk komplikasjon som bare kan behandles i sykehusfasiliteter. Selv med moderne utstyr, dagens medisin ofte faller kort av en pasients full gjenoppretting.

Hvordan behandle en hjerneblødning

Behandle en pasient med hjerneblødning

•  Vurdere innholdet i blødning. Neurosurgeons bruke computertomografi (CT) skanninger og magnetisk resonans fore (MRI) for å bestemme plasseringen og graden av blødning. Noen ganger vil blødningen bli rangert i henhold til Hunt og Hess skala fra alvorlighetsgrad.

Ha blod og intravenøs væske tilgjengelig på sengekanten for å gjøre opp for pasientens tap av blod og væske i løpet av ildprøve. Pasienten kan kreve flere blodoverføringer.

Administrere anti-hypertensive medikamenter dersom pasientens blodtrykket er for høyt. Disse stoffene vil senke blodtrykk, redusere blødning og forhindre en hjertestans under behandling.

Hold anti-convulsants hendig i tilfelle pasienten begynner å gripe. Anti-convulsants forhindre anfall og gi legene mindre grunn til å bli overrasket av plutselige komplikasjoner.

Vær klar til å administrere smertestillende, kortikosteroider eller diuretika til pasienten. Slike medikamenter blir brukt til å redusere svelling. Hevelse er en vanlig fysisk reaksjon på en blødning.

Kurere en pasient av en hjerneblødning

Klargjør pasienten for kirurgi. Stabilisere pasienten så mye som mulig med medisiner og administrere anestesi når pasienten er ved bevissthet.

•  Gjennomfør kirurgi på pasienten. Overskuddet av blødning i hjernen vil måtte fjernes for pasienten å komme seg. Denne operasjonen bør utføres så snart som mulig for å øke sjansene for å overleve.

8. I tilfelle av en sprukket aneurisme, påtrykket pasienten inn i beredskap kirurgi. Den arterie må umiddelbart bundet av og skiftes ut. Hvis aneurisme ikke blir klippet bort fra normal blodsirkulasjon, vil pasienten ikke overlever.

Hint

  • Diagnostisere tilstanden raskt. En hjerneblødning som er identifisert tidlig vil fortsatt være farlig, men det vil være lettere å behandle. Pasientens sjansene for overlevelse vil bli bedre.
  • Hvis pasienten ikke er i et sykehus, ville den beste måten å behandle pasienten være å jag ham eller henne til nærmeste sykehus, og la fagfolk bruke sine velfylt fasiliteter for å gjøre jobben.
  • En pasient med en hjerneblødning vil kreve konstant overvåking. En Glasgow Coma Scale bør alltid være i drift og en ledsager bør alltid være i nærheten i nødstilfeller. Tilstanden til en hjerneblødning pasient kan svinge ganske drastisk.