Digidexo.com

Hiatushernie effekter på kroppen

The Mayo Clinic beskriver en hiatal brokk stand som et gap i kroppens gulvet der magen er i stand til å inngå maten spiserøret (også kjent som spiserøret). Den medisinske området bemerker også at "de fleste små hiatal brokk ikke forårsaker problemer", men store brokk kan påvirke kroppen.

Brystsmerter

Større hiatal brokk kan skape smerter i brystet, noen ganger alvorlige smerter som ligner på hjerteinfarkt symptomer, ifølge Mayo Clinic. Belastningen ved å løfte store, tunge gjenstander forsterker disse følelsene.

Raping

Med introduksjonen av syre i spiserøret, mange mennesker med hiatal brokk oppleve en økning i luft buildup som skaper raping. National Institutes of Health anbefaler å unngå gassproduserende matvarer.

Svelgvansker

Hvis brokk er så stor, eller blir vridd, kan folk ha problemer med å svelge. Profesjonell medisinsk hjelp er nødvendig i disse tilfellene.

Halsbrann

Den vanligste effekten av hiatal brokk er halsbrann. Denne tilstand er opprettet på grunn av magen gass og kan gjøres lysere ved å unngå krydret og fet mat og ved å ta antacida.

Kvalme

Noen mennesker med store brokk oppleve en følelse av kvalme når syre buildup skyver syrer i maten kanal. Denne tilstanden, som kalles GERD, er mest vanlig når du ligger nede, ifølge National Institutes of Health.