Digidexo.com

Hepatitt C Krakk Symptomer

Hepatitt C er en virusinfeksjon i leveren som kan være akutt (kort og kraftig), eller kronisk (over lang tid). Smitten overføres ved blod kontakt, inkludert blod funnet på nåler, tatovering utstyr, eller en barberhøvel eller tannbørste som ble brukt av en infisert person. Hepatitt C kan ha flere symptomer, hvorav to er relatert til utseende og tekstur av avføringen.

Disease Awareness

Det er mulig å ha hepatitt C i flere år før den blir lagt merke til, eller diagnostisert, fordi symptomene er ikke alltid til stede.

Symptomer

En smittet person med hepatitt C kan oppleve to merkbare endringer i avføring: diaré og veldig blek-farget avføring.

Årsak og virkninger

Diaré og blek-farget avføring vil resultere fordi fordøyelsessystemet ikke er i stand til å skikkelig behandle mat og eliminere avfall mens leveren er infisert og betent.

Andre symptomer

Hepatitt C kan også føre til ytterligere fordøyelsessymptomer - inkludert mørk urin, magesmerter, tap av matlyst, kvalme og oppkast.

Varselskilt

Non-fordøyelses symptomer på hepatitt C inkluderer influensalignende frysninger, feber og en gul utseende til huden din og det hvite i øynene (kjent som gulsott.)

Diagnose og behandling

Hepatitt C er diagnostisert ved en blodprøve, men det er ikke en test som er inkludert i rutine physicals. Antivirale medisiner kan kurere infeksjonen for om lag 40 til 80 prosent av pasientene.