Digidexo.com

Effekter av Johannesurt

Johannesurt, det botaniske navnet er Hypericum perforatum, er en flerårig urt som brukes til å behandle en rekke sykdommer og som en anti-depressiv, anti-inflammatorisk og smertestillende.

Funksjoner

Johannesurt vokser best i kalkrike jordsmonnet i Europa, Australia og USA. Urt blader, stilker og blomster brukes til medisinske formål.

Historie

Poster fra Romerriket liste johannesurt som en tonic for nerver, England datoer bruken til 1600-tallet, og indianere brukte den til å behandle diaré, slangebitt og mindre sår.

Antidepressive

Johannesurt fører til en avslappende effekt på kroppen, noe som lindrer mild depresjon, angst og sesong berørte lidelse (SAD).

Anti-Inflammatory

Johannesurt har anti-inflammatorisk egenskaper og bidrar til å lindre hevelse i ledd, muskler og tykktarm, noe som gjør det nyttig å behandle leddgikt, urinsyregikt, muskelsmerter og diaré.

Analgetikum

Johannesurt har en smertestillende, eller smertestillende, effekt på huden, noe som gjør det til en aktuell behandling for brannskader, sår og støt.

Advarsel

Johannesurt kan samhandle med noen medisiner, så ta kontakt med en lege før du bruker. Johannesurt fører også følsomhet for sollys, så bruk forholdsregler når du er utenfor mens du tar.