Digidexo.com

Hvordan er Influensa behandlet?

Hvordan er Influensa behandlet?

Innledning

Influensa er en svært smittsom viral infeksjon som vanligvis forekommer over hele verden. Ifølge Center for Disease Control, er mellom 25 millioner og 50 millioner tilfeller av influensa rapportert hvert år. Influensavirus, vanligvis kjent som influensa, er preget av feber, tørrhoste, hodepine og smerter i kroppen, og det kan vare alt fra tre dager til tre uker.

Væsker

En av de første metoder for behandling er å få rikelig med væske. Væsker hjelpe kroppen din fungerer på sitt høyeste nivå av effektivitet. Hvis kroppen din er dehydrert, kan det påvirke immunsystemets evne til å bekjempe sykdommen.

Rest

Resten er et annet viktig aspekt for behandling av influensa. Influensa kan ofte tørke deg helt ut som kroppen din prøver å bekjempe viruset. Hvile både øker energireserver samt avleder den energien du normalt vil bruke for daglige aktiviteter. Det hjelper også immunforsvaret bekjempe viruset.

Medisinering

Influensavirus er ofte ledsaget av en høy feber. Dette kan være en av de mest skadelige aspekter av influensa hvis ikke tatt vare på. En temperatur over 104, særlig hos barn, kan forårsake hjerneskade og andre helsemessige komplikasjoner. Dette er grunnen til å ta Tylenol eller andre medisiner som inneholder paracetamol er et viktig behandlingstrinn. Paracetamol i medisinen hjelper kroppen ta temperaturen ned igjen til et sunt nivå.

Forebygging

Fordi influensavirus fortsetter å mutere når de overføres fra vert til vert, har det vært umulig å finne en kur for sykdommen. Men hvert år en vaksine er laget som beste gjetninger som influensa virus kommer til å bli spredt mest. Disse vaksinene hjelpe kroppen gain immunitet som kan i mange tilfeller forebygge, eller i det minste dempe symptomene forbundet med influensa. Men det betyr ikke fullt hindre deg fra å pådra viruset.