Digidexo.com

Hvordan spise med øvre og nedre gebiss

Hvordan spise med øvre og nedre gebiss


Det kan være vanskelig for protese wearers å spise mens iført sine øvre og nedre plater. Det tar skikkelig sittende proteser, de beste kvalitet gebiss, lim eller implantater og mye tålmodighet. Alle er verdt, fordi hvis protese wearers unngå visse vanskelige å tygge mat, kan deres ernæring og helse lide.

Bruksanvisning

•  Vent til minst seks måneder etter tanntrekking for å prøve å spise med en lavere protese. Den nedre ben og mykt vev må gro nok til å motstå trykket fra en nedre protese under spising.

Bruk klebemiddel, spesielt for den nedre protese. Øvre protesene kan ha nok sug til å holde seg på plass mens du spiser. Lavere protesene vanligvis ikke har nok sug til å holde på plass. Det er normalt for protese wearers å trenge lim for sine lavere proteser.

Tenk tannimplantater for å holde lavere proteser på plass mens du spiser hvis lim ikke fungerer. Tannlegen kan plassere 03:58 skruelignende enheter i underkjeven for å holde lavere protese på plass. Uten implantater eller lim, lære å spise med lavere proteser er nesten umulig. En masse biting kraft er balansert på meget liten overflate av den smale, nedre kjevebenet.

Opprettholde anfall av øvre og nedre gebiss. Proteser løsne og ustabil med slitasje. Øvre og nedre gebiss bør sjekkes for fit minst en gang i året; oftere hvis de ikke passer ordentlig. Proteser må vevet siden dukket jevnlig for god passform.

Kjøp kvalitet proteser når du er klar til å kjøpe permanente proteser. Bedre kvalitet proteser vil gi deg en bedre spise opplevelse.

Sett proteser etter behov. På grunn av den porøse natur av akryl- eller porselen hvorfra proteser er gjort, og på grunn av endringer i formen av munnen, kan selv de beste kvalitet proteser må byttes om hvert tredje år.

Hint

  • Husk, lære å spise med proteser er utfordrende. Ikke bli motløs. Øv deg hjemme til du føler deg komfortabel å spise ute eller spise med venner.
  • Matrester kan sette seg fast i gamle eller skitne proteser Dette avler bakterier, noe som fører til dårlig ånde, og også svekker protese.