Digidexo.com

Mat som utløser et astmaanfall

Mat som utløser et astmaanfall


Astmaanfall kan utløses av en rekke faktorer. Stress, miljø og matvarer er viktigste årsakene til astma angrep. Å vite hvilke matvarer utløse et angrep vil bidra til å unngå og redusere mengden som forbrukes. Ifølge International Food Information Council, mat-relaterte astma angrep er sjeldne og utgjør bare seks prosent av angrep på barn og 2 prosent hos voksne. Mens selve avtrekkeren for et angrep av maten er sjelden, er det mulig for pasienter med alvorlige matallergier.

Seafoods

Sjømat allergi er vanlig i USA. Mer enn 2 prosent av befolkningen i USA er rammet av sjømat allergier, ifølge American Academy of Allergy, Asthma og immunologi (AAAAI). Dette er mer enn de mer allment omtalte peanut allergier. Seafood produserer i de fleste tilfeller anaphylatic sjokk, men kan utløse astmaanfall. Proteinene i sjømat er årsaken og utløse et angrep eller allergisk reaksjon. Mest generelt, vil et angrep være alvorlig. De som berøres av allergi bør bære en ephinephrine penn, i tilfelle utilsiktet inntak. Dette kan være forårsaket av krysskontaminering på restauranter eller i alvorlige tilfeller inhaling matlaging substans.

Nøtter

Mer enn 3 millioner mennesker i USA er allergisk mot noen form for mutter, ifølge AAAI. Peanut allergi er mest utbredt blant dem som lider. Mutter allergi kan utløse et astmaanfall eller forårsake anaphylatic sjokk hos pasienter. Oljen fra mutteren er roten årsaken til allergi, forårsaker hevelse i luftveiene. Undersøke mat etiketter og ta forholdsregler mot krysskontaminering er nødvendig for å unngå oljer som er produsert av nøtter.

Meieri og egg

Meieri og egg allergi er utbredt hovedsakelig barn. Selv om denne barndommen allergi kan bli båret inn i voksenlivet, pasienter vanligvis vokst det. For pasienter som lider av egg og meieri allergier, sannsynligheten for et astmaanfall utløses fra forbruket er høyt. For mange, soya erstatter er tilgjengelig i stedet for meieriprodukter, men kan føre til andre utfordringer, som soya også kan utløse astmaanfall og matallergier.

Soya & Wheat

Soya og hvete utløse astmaanfall i like mange tilfeller som meieriprodukter og eggprodukter. Mens alvorlige reaksjoner fra soya eller hvete produkter er sjeldne, er fortsatt mulig muligheten for det. Anafylaktisk sjokk er uvanlig når tilknyttet hvete og soya allergi, selv om et astmaanfall utløst av denne allergien kan bli alvorlige.

Sulfater og tilsetningsstoffer

Sulfater lagt inn i bearbeidede matvarer og som forekommer naturlig er blitt vist å utløse astmaanfall. Disse kan bli funnet i sitronsaft, bearbeidede poteter, tørket frukt og grønnsaker og syltede matvarer. Sulfater kan utføres under navnene svoveldioksid, natriumsulfitt, kalium-bisulfitt, natriumbisulfitt, kalium- Metabisulfit, og natrium-metabisulfitt.

Additiver slik som matvarefargestoffer og konserveringsmidler som for eksempel benzoater og BHA og BHT har blitt sporet tilbake til astmaanfall, men det er ingen klare bevis på at dette er en første trigger. Mononatriumglutamat (MSG) og aspartam også har vært antatt å utløse astmarelatert angrep, men igjen, støtter ingen klare bevis dette forslaget.

Behandlinger

Det er ingen kjente behandlinger for matallergier. Pasienter som er kjent for å lide av en alvorlig matallergi oppfordres til å gjennomføre og opprettholde en epinepherine penn i tilfelle av utilsiktet eksponering. For de astmapasienter som bærer en matallergi byrden med dem, er avgjørende for behandling umiddelbar tilgang til en resept inhalator. Den beste medisinen er forebygging og kunnskap om hva som utløser personlige astmaanfall som triggere og årsakene er forskjellig for alle pasienter.