Digidexo.com

Erstatninger for sukker

Erstatninger for sukker


Sødme er en hovedkomponent i mange matvarer. Ofte er kilden til denne søthet kommer fra vanlig sukker. Imidlertid er alternativer til denne tradisjonelle søtningsmiddel også anvendes, slik som honning, agave, fruktose, kunstige søtningsmidler og stevia. Disse alternative søtningsstoffer krever ofte mindre justeringer til din oppskrift for å imøtekomme ekstra fuktighet eller variasjoner i nivået av sødme.

Honey

Honning har en distinkt smak og talsmenn tror det har også medisinske fordeler som for eksempel allergi lettelse, antimikrobiell og antibakterielle egenskaper. Ved hjelp av honning som en erstatning i baking krever en reduksjon i mengden av søtningsmiddel fordi honning er søtere enn sukker. Vanligvis du bruke 2/3 til ¾ mengden av honning. Også, for hver kopp sukker du erstatte med honning, redusere andre væsker i oppskriften med ¼ kopp. Honning er ikke et forslag til erstatning for personer med diabetes fordi det påvirker blodsukkeret på samme måte sukker gjør.

Agave

Agave har en eldgammel historie sporing tilbake til aztekerne for sine medisinske egenskaper. Imidlertid er det mest nylige beryktet knyttet til dens anvendelse som et søtningsmiddel. Agave er et flytende søtningsmiddel som ligner i konsistens og sødme til honning, så de samme prinsippene for justering av dine oppskrifter gjelder. I motsetning til honning, betyr agave ikke ha så dramatisk effekt på blodsukkernivået. Agave er ansett som en lavere glykemisk søtningsmiddel og kan til og med bli tolerert av noen diabetikere. Hvis en oppskriften krever honning, kan agave tjene som en direkte erstatning.

Fruktose

Mens mange forvirre fruktose med høyt fruktosemaissirup, det er en betydelig forskjell. Fruktose er en enkel sukker som finnes hovedsakelig i frukt, mens high fructose corn syrup er en blanding av fruktose og glukose. Fruktose er søtere enn sukker, slik at mindre er nødvendig for å oppnå den samme grad av søthet i en oppskrift. Dessuten er fruktose en lav glykemisk indeks mat slik at det å bli konsumert i moderate mengder av diabetikere; og fordi mindre kan anvendes for å oppnå sammenlignbare søthet, er kaloriforbruket redusert. En annen fordel med fruktose er mangel på betydelig ettersmak, slik at smaken av maten å forbli upåvirket.

Kunstig søtstoff

Hvis du noensinne har brukt mat fremmet som diett mat, er du sannsynligvis klar over kunstige søtningsmidler. De fleste kunstige søtningsmidler er mange ganger søtere enn sukker. Vanlige varianter inkluderer aspartam, sukralose, sakkarin og acesulfam kalium. Noen av disse syntetiske søtningsmidler er forbundet med mulige bivirkninger. Men mange mener fordelene oppveier risikoen. Kunstige søtstoffer typisk legge null kalorier i kostholdet ditt, er godt tolerert av diabetikere og ikke bidrar til tannråte. Justeringer av din oppskrift er ofte nødvendig, men flere selskaper nå produserer produkter som kan tjene som en direkte erstatning for sukker i oppskrifter.

Stevia

Stevia har fått ganske mye publisitet nylig på grunn av noen nye kunstige søtningsmidler på markedet som er utledet fra det. Stevia er en urt og er tilgjengelig i sin naturlige form som et supplement, men har ikke fått godkjenning av FDA som et søtningsmiddel. Mange tror det er mer politisk motivasjon bak denne beslutningen enn sikkerhet bekymringer. FDA har godkjent en endret form av stevia som skal brukes som en komponent i mange null-kalori søtstoffer tilgjengelig over hele landet. Disse stevia-baserte søtstoffer er kalori gratis, ikke bidrar til tannråte og har liten eller ingen innvirkning på blodsukkeret. Disse søtstoffer er godt tolerert av diabetikere. Stevia har vært brukt i mange år i andre kulturer rundt om i verden med ingen rapporterte uheldig innvirkning.