Digidexo.com

Hva Kjemikalier brukes til å oppdage Bly i leker?

Hva Kjemikalier brukes til å oppdage Bly i leker?


Bly er et tungmetall. Det er også en gift. Blyforgiftning kan skyldes inhalering, svelge eller å være i kontakt med bly stoffer, ofte over en periode på måneder eller år. Selv små mengder bly kan føre til alvorlige helseproblemer, særlig blant barn under seks år. Bly kan påvirke mental og fysisk utvikling, forårsaker lærevansker og skader på nyrer og nervesystem.

Kjemikalier til Lead Testing

Kjemikalier brukt til å detektere bly omfatter rhodizonate ion, som produserer en rosa eller røde fargen i nærvær av bly, eller sulfid-ion, som frembringer et grått, brunt eller svart farge i nærvær av bly. De fleste bly testsett for tiden tilgjengelig i markedet bruker disse kjemikaliene og omtales som fargeendring test kits. En kraftig kjemisk deteksjonsutstyr er HD 1000 Det kan skille maling lag fra base materialer.

Selv om det ikke er noen omfattende amerikanske forbudet mot bly i leketøy, er det ulovlig for malingen å inneholde mer enn en 0,06 prosent konsentrasjon av bly. Test kits er tilgjengelig på internett og lokale jern stores.The prisklasse av slike kits er rundt $ 9 til $ 40, per september 2010 En testing kit kommer vanligvis med vattpinner for påføring reagensen. EPA anbefaler ikke hjemmetestsett, fordi de er ikke pålitelige nok til å se forskjell på høye og lave nivåer av bly. The US Consumer Product Safety Commission, eller CPSC, sier at testing av kvalifisert laboratorium eller utdannet personell er den eneste måten å nøyaktig vurdere den potensielle risikoen som utgjøres av et forbrukerprodukt som kan inneholde bly.

Profesjonell bruk av XRF teknologier for screening av bly i produkter anbefales. Men disse teknologiene har begrenset dybde på penetrasjon og er bare god på å oppdage overflatebelegg eller metallovertrekket.

Trygge leker

Den beste måten å beskytte barnet fra blyforurensning er ved å unngå metallbelagt leker. Kjøpe økologiske leker i stedet. Hvis du ikke er i stand til å kjøpe økologisk, forskning nettet for trygge leker som allerede er testet for innhold av bly og kan nås via region eller land sikkerhetsbestemmelser. Allmenn interesse organisasjoner som Ecology Center of Ann Arbor, Michigan, allerede har testet 1200 elementer for bly. Sunne ting testresultater gi forbrukerne den informasjonen de trenger for å ta bedre valg når du kjøper leker og andre barneprodukter. Unngå malte leker laget før 1978, fordi før føre maling ble forbudt i leker, boligblokker og sykehus det året, ble det vanligvis brukes i maling i USA. Hvis du oppdager sterk lukt i nye leker, kan det være en indikasjon på at leketøyet er overmales. Slike leker 'maling har tendens til å løsne lett, og du trenger å kvitte seg med leken umiddelbart. Velg leker produsert i USA, Canada eller EU. Importerte malte leker bære en høyere bly risiko fordi bly er mindre godt regulert i mange utviklingsland.

Minnes og Lead Testing nettsteder

Hvis du allerede har kjøpt et leketøy, og er bekymret, ser opp leken på en tilbakekalling nettsted som CPSC (se Ressurser). CPSC er siktet for å beskytte publikum mot urimelige risiko for alvorlig skade eller død fra tusenvis av typer forbrukerprodukter under etatens jurisdiksjon. Også vurdere å be den lokale helsestasjon for bly-testprogrammer. Slike tester utføres i et laboratorium med avanserte instrumenter som nøyaktig kan teste den mengde bly til stede i en innsendt prøven. Forbrukere kan også sende produkter til en stat eller EPA-lisensiert laboratorium for analyse. En del av gjenstanden vil bli veid og deretter oppløst i en syre eller et annet oppløsningsmiddel. Dette trinnet muliggjør bly som skal kvantifiseres, og er den mest nøyaktige metode for deteksjon. I noen deler av landet, slik som Columbus, Missouri og San Francisco, er gratis offentlig leketøy testing tilbys. En umiddelbar-testing enhet kalt en bærbar røntgen fluorescens analysator brukes til å avgjøre om prøve leker inneholder giftige forbindelser.