Digidexo.com

Hva er en bakteriell infeksjon?

Bakterier lever, encellede organismer. De kan overleve i menneskekropper så vel som på livløse objekter som dørhåndtak og tastaturer. Det finnes både gode og dårlige bakterier. De fleste bakterier er nyttig for kroppen vår, og kan til og med bekjempe de dårlige. Ifølge Medline Plus, mindre enn 1 prosent av bakterier er skadelige. En bakteriell infeksjon oppstår når disse skadelige bakterier inn vårt system.

Hvordan Bakterier Get In

Skadelige bakterier kan komme inn vårt system på flere måter. En måte er gjennom forurenset, nonpasteurized eller utløpt matvarer som er tilfellet i E. coli og salmonella. En annen måte er gjennom åpne kutt og sår på huden. Skadelige bakterier kan også gå inn gjennom alle åpne passasjer for eksempel øyne, ører, tenner og kjønnsorganer.

Typer av dårlige bakterier

Det er flere tråder av dårlige bakterier - helt for mange til å liste. Noen vanlige sykdommer som skyldes en bakteriell infeksjon inkluderer strep hals, gjær infeksjoner, akne, meningitt, Lyme sykdom, gonoré, syfilis, difteri og tuberkulose. Noen typer av bakterielle infeksjoner er smittsom mens andre ikke er det. Hvis du har en bestemt tilstand, sjekk med legen din for å finne ut om du er smittsom.

Symptomer

Symptomene varierer sterkt avhengig av hvilken type bakteriell infeksjon du har. Men i de fleste tilfeller er det veldig tydelig at du har et problem. Noen symptomer på bakterielle infeksjoner inkluderer feber, utflod, lukt og en betennelse i det berørte området.

Medisinering

Antibiotika blir ofte foreskrevet for å behandle bakterielle infeksjoner. Hvis du tror du lider av en bakteriell infeksjon, snakk med legen din. Den en påminnelse med antibiotika er at kroppen vår bygger immunitet mot dem. Hvis de blir tatt regelmessig, blir de mindre effektive.

Forebyggende tiltak

En av de beste måtene å motvirke dårlige bakterier er å sikre at du har nok gode bakterier i systemet. Yoghurt er en utmerket kilde til gode bakterier. Hvis du er utsatt for bakterielle infeksjoner, kan det være lurt å begynne å konsumere en servering av yoghurt per dag. En annen måte å redusere risikoen for bakterieinfeksjoner, er å vaske hendene med antibakteriell såpe regelmessig. Til slutt, for å redusere bakterieinfeksjoner gjennom munnen og tennene, skylle munnen med et antibakterielt munnvann som for eksempel Listerine.