Digidexo.com

Matvarer for å hjelpe med høyt kaliumnivå

Høye nivåer av kalium, også kjent som hyperkalemi, kan hemme de elektriske impulsene i hjertet fra å handle som normalt, noe som kan gjøre hjertemuskelen slutte å slå, noe som resulterer i en fatal hjerteinfarkt hvis den forblir ubehandlet. Hvis du har sett tegn på høyt kalium i kroppen din, for eksempel hjertebank, urolig mage eller en svært langsom puls, bør du kontakte legen din med en gang. I mellomtiden er det noen matvarer som du kan inkludere i kostholdet ditt som ikke vil heve kaliumnivået i kroppen din.

Epler

Epler er lave på kalium og høy i vitamin A og fiber. De vil ikke heve kaliumnivået i systemet og er gunstig for fordøyelsessystemet.

Kale

Kale er en lav kalium mat som også er høy i vitaminer K, C og betakaroten. Kale kan forbedre immunitet og vil ikke øke kaliumnivå.

Bær

Bær, som blåbær og bjørnebær, er ekstremt høy på antioksidanter og lav i kalium. Bær kan spises uten en økning i kaliumnivå og kan også hjelpe kroppen din bekjempe infeksjoner.

Sopp

Sopp vil ikke øke kalium i kroppen og er høy i vitamin D, som kan redusere kreftrisiko.

Pasta

Pasta kan spises uten risiko for å øke kalium i kroppen. Det er lav i kalium og høy i komplekse karbohydrater, noe som gir kroppen mye nødvendig energi.