Digidexo.com

Hva gjør du når en pacemaker mislykkes?

Pacemakere er designet og implantert å holde hjerterytmen jevn. Men disse apparater vanligvis vare bare fem til 10 år, og så et nytt må man være kirurgisk innsatt i pasienten. Pacemaker svikt er en bekymring for folk hvis hjerter er avhengige av dem. Så hva skal en pasient gjøre hvis hans pacemaker begynner å gjøre sitt hjerte slå for sakte, for fort eller uregelmessig? Selv om medisinske behandlingsalternativer er få, kan nok av ting gjøres når en pacemaker ikke virker skikkelig.

Ekstern behandlingstilbud

En mislykket pacemaker kan kreve en rekke "ytre" behandlingstilbud før det kan bli erstattet. Pacing pads kan brukes "transkutant" (direkte til hel hud, ikke under den) for å regulere hjerterytmen for en stund uten et kirurgisk inngrep. Ekstern pacing tillater en medisinsk faglig for å stille inn ønsket hjerte tempo og å regulere hjerte eksternt, vanligvis etter å sette inn en intravenøs tube og gi oksygen. Andre alternativer, som for eksempel en pulsgenerator, kan også bli fulgt opp i en kort periode før pacemakeren kan erstattes.

Medisinske alternativer

Når pacemakere feil, kan unormalt i elektrolytter og stoffskifte være problemet. Disse kan bli behandlet ved hjelp av ulike typer medisiner eller endringer i kostholdet, som en feil pacemaker ikke nødvendigvis indikerer defekte ledere eller en døende batteri. Tilfeller av hypotensjon ofte kaller for IV administrasjon av væsker. Slik omsorg gis av en lege eller en sykepleier etter nøye vurdering. Leger også kan velge å endre medisinering diett. Hvis du eller en du er glad man har pacemaker problemer, kan dette bety kilde medisin helt fram til en løsning er nådd.

Kirurgiske alternativer

Kanskje den vanligste behandlingen er kirurgisk oppmerksomhet til pacemakeren. Slike former for omsorg kan være primært utforskende, eller det kan fokusere på reparasjon eller utskifting. Reparasjoner kan være så enkelt som lufting en luftlomme eller stramme skruer, eller de kan innebære en fullstendig ekstraksjon av elektroniske komponenter. Kardiologer, og noen ganger hjerte-kirurger, må konsulteres dersom kirurgi er nødvendig.