Digidexo.com

Medisinsk hjelp for koronar hjertesykdom

Leger som mistenker at koronar hjertesykdom hos sine pasienter vil fokusere på endringer i livsstil, medisiner og kirurgi for å hjelpe enkeltpersoner gjenopprette fra en tilstand som fratar hjertet av blod og oksygen.

Betydning

Koronar hjertesykdom (CHD) er den ledende dødsårsaken i USA og over hele verden. Det er også ofte referert til som koronarsykdom (CAD), brakte en tilstand av aterosklerose, en "åreforkalkning."

Identifikasjon

Medisinsk hjelp for koronar hjertesykdom begynner med diagnosen. Elektrokardiogram, echocardiograms, stresstester, blod skanner, angiograms, koronar kateterisering, og CT-skanning eller MRI kan bestilles.

Forebygging / løsning

"Høyt kolesterol, høyt blodtrykk, fedme, diabetes, tobakk, og passiv røyking er risikofaktorer forbundet med hjertesykdom", ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Økt mosjon og unngå mat med høyt fett, kolesterol og natrium er avgjørende.

Medisinering

Medisiner som ACE-hemmere for å senke blodtrykket, platehemmende medikamenter eller aspirin for å tynne blodet, betablokkere for å slappe av blodårene, og statiner til lavere kolesterol alle tilbyr medisinsk hjelp for koronar hjertesykdom.

Kirurgi

Skulle disse innledende innsats mislykkes i å gi positive resultater, vil medisinske prosedyrer som angioplastikk, stenting og hjerte bypass foretas. "Angioplastikk kan bedre blodtilførselen til hjertet ditt, lindre brystsmerter, og muligens forhindre et hjerteinfarkt,» sier den amerikanske nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. "Noen ganger en liten mesh rør som kalles en stent er plassert i arterien for å holde den åpen."