Digidexo.com

Diagnose på hjertesvikt

Kongestiv hjertesvikt (CHF) er en tilstand som resulterer i hjertet er ute av stand til i tilstrekkelig grad å pumpe nok oksygenrikt blod til resten av kroppen. Som blodstrømmen ut av hjertet bremser, rygger blod opp i kroppens øvrige organer, forårsaker lunger i vev. CHF er primært diagnostisert ved hjelp av kunnskap om pasientens sykehistorie, blod og laboratorietester, og en grundig fysisk undersøkelse.

Årsaker

Tilstander som høyt blodtrykk, koronarsykdom, hjerteinfarkt, arytmi (unormal hjerterytme) og kardiomyopati (sykdom i hjertemuskelen) oftest føre til hjertesvikt. Selv om ikke alltid fullt reversible, kan tilstanden behandles og forvaltes med riktige medisiner og livsstilsendringer.

Symptomer

De vanligste symptomer på CHF inkluderer kortpustethet mens aktive og ligger nede, hevelse i magen, ankler og ben, rask eller uregelmessig hjerterytme og ekstrem trøtthet.

Pasienter kan også lider av kvalme, rask vektøkning på grunn av væskeretensjon, hoste, søvnvansker og tap av matlyst.

Fysisk eksamen

Den fysiske undersøkelse primært bestemmer om legemet er lagring av overskytende salt og vann i kroppen. Denne væskeretensjon er kjent som ødem, og er et vanlig symptom hos hjertesviktpasienter. Leger bestemme også tilstanden til hjertet ved å sjekke pasientens vitale tegn som puls, blodtrykk, hjertestørrelse, hjertelyder og pustelyder.

Diagnostiske tester

Et elektrokardiogram (EKG) brukes til å påvise en eventuell arytmi.

Røntgenundersøkelse indikerer noen utvidelse av hjertet, samt eventuelle væske buildup i eller rundt lungene.

En ekkokardiogram, en detaljert ultralyd av hjertet, blir brukt til å vise og måle bilder av hjertemuskelen, eventuelle ventil misdannelser og mønstre av blodstrøm. Denne prøve benyttes også for å måle pasientens ejeksjonsfraksjon (EF). Din EF er prosentandelen av oksygenrikt blod som pumpes ut av hjertet til resten av kroppen. Vanligvis CHF pasienter produsere en EF lavere enn 50%

En angiografi bestemmer tilstedeværelsen av koronarsykdom, en innsnevring eller tilstopping av blodårene på grunn av plakk bygge opp.

En vanlig blodprøve brukt til å indikere nærværet av CHF er en hjerne natriuretisk peptid-nivå (BNP). Din BNP nivået kan variere med alder og kjønn, men er generelt på høyere nivåer i nærvær av hjertesvikt.

Behandlinger

CHF kan behandles gjennom en kombinasjon av medisiner som ACE-hemmere og betablokkere. ACE-hemmere slappe av blodårene, forbedre sirkulasjonen og senke blodtrykket. Betablokkere redusere hjertefrekvens og også lavere blodtrykk. Begge stoffene bedre hjertefunksjon og livskvalitet i CHF pasienter. Digitalis er et stoff som brukes til å styrke hjertemuskelen og forbedre sin pumpefunksjon, mens diuretika fjerne overflødig salt og vann fra kroppen. De brukes til å avlaste ødem og forårsake pasienter for å urinere ofte.

Batteridrevne medisinsk utstyr som implanterbare defibrillatorer (ICD-årene) og pacemakere er implantert under huden i noen pasienter å hjelpe hjerteslag på en koordinert måte. Begge ICDer og pacemakere er elektriske impulsgivere utformet for å gi behandling til hjertet når det er nødvendig. ICDer sjokk hjertet tilbake til en normal rytme i nærvær av en arytmi, mens pacemakere overvåke og avpasse hjertet til konsekvent å slå i en normal rytme.

Hjertetransplantasjoner utføres på akutte CHF pasienter hvis hjerter kan ikke lenger tilstrekkelig fungere. Hjertet er erstattet med en donor sunt hjerte.

Koronar bypass kirurgi er utført på CHF pasienter som lider av koronarsykdom. Leger omgå blod rundt tilstoppede arterier, og dermed fremme bedre blodtilførselen til hjertet.