Digidexo.com

Den riktige måten å ta fiskeolje til Nedre Cholestrol

Forskning har vist at kosten fiskeolje som inneholder store mengder omega-3 fettsyrer, den såkalte "gode" flerumettet fett, kan være nyttig i å senke kolesterol, blodtrykk og risiko for koronar hjertesykdom. Du kan spise mer av visse typer fisk, eller du kan ta kapsler med fiskeolje, enten foreskrevet eller kjøpt over disk.

Fiskeolje Ingredienser

De viktigste komponenter av fiskeolje som inneholder omega-3 er eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre. Kroppen gjør ikke omega-3. Du må få det fra eksterne kilder. Den menneskelige hjerne er sammensatt av mer enn 50 prosent fett, for det meste DHA, noe som er kritisk for utvikling av hjernen og sentralnervesystemet.

Fiskeolje fordeler

Kliniske studier har vist at regelmessig bruk av fiskeolje kan redusere fettinnholdet i blodet så mye som 40 prosent. Cellene i kroppen vår trenger fett for å fungere skikkelig, så omega-3 fettsyrer er viktig for folk på en lav-fett diett. Fiskeolje har vist seg å senke blodtrykket, triglyseridnivåer, blodpropp og dødsraten for de som har hatt hjerteinfarkt.
Undersøkelser blir utført på nytten av omega-3 i behandling av hukommelsestap, Alzheimers sykdom, depresjon og andre problemer som er forbundet med hjernen.

Fiskeolje Kilder

Det er mulig, men upraktisk å få tilstrekkelige mengder av omega-3 fra planteriket. Kaldt vann fisk og skalldyr med høyt oljeinnhold er gode kilder. Fiskeolje kosttilskudd kan også bli tatt.

Hvor mye du skal ta

The American Heart Association anbefaler at folk uten dokumentert hjertesykdom spise fet fisk minst to ganger i uken.
Mengden av omega-3 i fisken varierer sterkt. Hjertet foreningen viser disse typiske mengder gram per tre-unse servering: Det er 1000 milligram i et gram.
• Sild er utestående på 1,9 til 2 gram.
• Laks er utmerket på 1.1 til 1.9 gram.
• Kveite gir 0,6 til 1,12 gram.
• Østers inneholder 0,37 til 1,14 gram.

• Flyndre gir 0,48 av et gram.
• Pollack inneholder 0,45.
• Lys tunfisk gir 0,37 til 0,24.
De med hjertesykdom bør ta 1000 milligram EPA og DHA daglig, helst ved å spise fet fisk.
The Heart Association sier at mens økende omega-3 fettsyren ved å spise fisk er å foretrekke, folk som har koronarsykdom, bør vurdere å ta fiskeolje i form av kosttilskudd.
En grov rettesnor for en frisk person er ca 500 milligram av fiskeolje daglig. Det er antatt at 1000 milligram omega-3 fettsyren om dagen vil redusere triglyserider og bidra til å forhindre plutselig død av hjertesykdom. Et gjennomsnitt på 4000 milligram per dag er foreskrevet for folk med høye nivåer av blod chloresterol.
Doser av fiskeolje overstiger 2000 milligram per dag tynner ut blodet, så du bør ta større mengder bare under tilsyn av lege.

Hva slags kosttilskudd

Fiskeolje kosttilskudd innhentet av resept er dyrere enn over-the-counter kosttilskudd, men er renere og inneholder ingen kvikksølv, transfett eller andre forurensninger. The Food and Drug Administration klassifiserer over-the-counter fiskeolje kosttilskudd som selges i apotek og alternative helse butikker som matvarer. Deres produsenter er ikke pålagt å følge den samme prosessen med rensing.