Digidexo.com

Hvordan kan jeg vite om halitosis skyldes acid reflux, Gerd eller bihulebetennelse?

Halitosis er en dental problem som noen ganger har årsaker utenfor munnen. Kilden for dårlig ånde kan enten være gastrointestinal eller nasal. Pinpointing problemet tar litt observasjon og muligens litt hjelp fra din lege.

Nasal Source

Bihulebetennelse kan være en årsak til halitosis, problemet er infeksjon i bihulene. For å fortelle om dette er ditt problem, se etter hovne lymfekjertler, hodepine, feber og slim som er gul eller grønn farge. Ifølge en 2008 eMedicine rapport fra Dr. Ashutosh Kacker, halitosis som kommer i neseområdet, inkludert bihulene, vil ha en cheeselike lukt eller en som er i motsetning til normal halitosis opprinnelse i munnen. I tillegg er de med rennende nese er mer utsatt for denne type dårlig ånde. Rydde bort bihulebetennelse å gjøre halitosis spre.

Mage-tarmkanalen Induced Halitosis

Dr. Kacker rapport beskriver halitosis fra mage-tarmkanalen som "svært sjelden" bortsett fra de lukt burps forbundet med gastrointestinale tilstander. Men en 2007 studie av Department of Gastroenterology i Tel Aviv Medical Center fant at gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan muligens forårsake halitosis hos noen pasienter. Sytti-to av de 132 pasientene i studien ble funnet å ha problemer med dårlig ånde. En annen årsak til dårlig ånde fra mage-tarmkanalen har vært knyttet til de behandlinger for GERD og syre tilbakeløp. En studie fra 2006 publisert av American College of Gastroenterology funnet en sammenheng mellom et proton pump inhibitor brukes til å behandle GERD og halitosis. Selv om studien ble gjort på en liten gruppe mennesker, fant det at tre fjerdedeler av deltakerne bruker pumpen til å behandle GERD også hatt problemer med dårlig ånde. Prevacid (eller lansoprazol), en av de vanligste behandlinger for GERD og sure oppstøt, har blitt rapportert å ha dårlig ånde som et symptom.

Riktig diagnose

Den eneste måten å diagnostisere halitosis er å se din lege. Gjennom bildeteknologi, fysisk vurdering og pasientens historie, kan din lege finne ut kilden til halitosis.