Digidexo.com

Hva er i en flytende diett?

En flytende diett er en som ikke inneholder noen faste matvarer. I noen tilfeller kan en lege foreskriver en flytende diett før operasjon eller en annen type medisinsk prosedyre for å tømme fordøyelsessystemet. I andre tilfeller, blir flytende dietter som brukes til å gå ned i vekt som en del av en såkalt avgiftende plan. Det er to typer av flytende dietter: en full flytende diett og en klar flytende diett. Heller ikke er en sunn metode for vekttap.

Full Flytende vs Clear Væske

Med en full flytende diett, kan du drikke noe som er en væske. Dette inkluderer fruktjuicer, buljong, kaffe, te, kullsyreholdige drikker, melk, vanlig gelatin ørkener, smoothies, most supper, maisenna pudding, iskrem, milkshake, flytende måltid erstatninger, og, selvfølgelig, vann. Med en klar væske diett, kan du bare ha ting som er klart. Væsken kan ha farge, men du må være i stand til å se gjennom den. Derfor ting som iskrem og most supper er ute. Klare fruktjuicer, for eksempel eplejuice, er OK.

Time Frame

Verken type væske diett anbefales i det lange løp. En lege kan forskrive en flytende diett til en pasient før en medisinsk prosedyre, for eksempel en koloskopi, eller etter magen kirurgi. Det kan også forskrives til pasienter med alvorlig kvalme, som ikke kan holde fast føde ned. Kostholdet bør ikke fortsette i mer enn noen få dager.

Vekttap

De fleste leger vil ikke anbefale en flytende diett med mindre det er medisinsk nødvendig for en bestemt prosedyre. Det er mulig å oppnå kortvarig vekttap med en flytende diett, men bare med visse væsker. For eksempel, er en diett som inneholder en masse av fruktjuicer lite sannsynlig å være effektive, som saft inneholder mye sukker. Det samme gjelder for full-fett melk, iskrem og ikke-diett kullsyreholdige drikker.

Advarsel

En flytende diett er ikke effektiv for langsiktig vekttap. Vekten vil komme tilbake så snart den personen gjenopptar sin normale spise mønster. Videre kan det ha negative bivirkninger. Det er nesten umulig å få alle de nødvendige næringsstoffene utelukkende fra væsker. Fiber og protein er i stor grad fraværende fra væsker. Du kan supplere kostholdet med vitaminer, men det vil ikke være nok.

Alternatives

Den eneste måten å gå ned i vekt og holde den av er ved å spise en godt balansert kosthold og får regelmessig mosjon. Den flytende diett er ikke en snarvei til vekttap. Du kan miste noen vekt midlertidig, men du vil sette den tilbake på like raskt som du mistet den. I tillegg kan du faktisk skade kroppen din i prosessen. Hvis du er seriøs om å miste vekt, bør du kontakte legen din før du begynner på diett program.