Digidexo.com

Hvor ofte bør du Nasal Skyll?

Neseskylling hjelper rense nesehulen av bakterier og slim, reduserer betennelse i nese vev og reduserer tørrhet. Prosessen utføres ved hjelp av en neti pott fylt med saltvann løsning som er helt over fra nesen ut den andre. Mens det er mange store fordeler til Neseskylling er det noen tilfeller der det anbefales ikke å vanne nesen.

Side Effects

Det er vanligvis ingen kjente bivirkninger forbundet med nasal vanning som de eneste ingrediensene til prosessen er vann og ikke-iodized bordsalt.

Advarsel

Som nasal vanning eradicates nesehulen av visse bakterier, endrer det miljøet i nese og bihuler. Faktisk gjør det nesehulen og bihuler mer utsatt for vekst av vann voksende bakterier slik som Pseudomonas. Dermed er nasal vanning ikke er hensiktsmessig når du lider av akutt bihulebetennelse siden det kan oppmuntre til spredning av smitte til øyne, hals eller gjennom bihulene.

Time Frame

Når ikke lider av akutt sinusitis, er nasal vanning hensiktsmessig å utføres to til tre ganger om dagen. For eksempel, for de som lider av allergi, kan nasal vanning hjelpe tømme nesegangene av samlet støv og pollen, og i så fall en gang om morgenen og en gang om kvelden ville hjelpe med å puste tydelig.