Digidexo.com

Hvordan lage Balanse for Pitta Ayurveda Mind-Body Type

Ayurveda dateres tilbake 5000 år gamle til India hvor vismenn sies å ha samlet volum av retningslinjer for kosthold og hvordan å behandle sykdom og sykdom. Det er fortsatt mye praktisert i India i dag, og har spredt seg over hele verden. Pittas representerer ild og vann. De er av middels bygge, ofte atletisk med definerte muskler, en hjertelig appetitt og en svært effektiv fordøyelse. Maten forsvinner rundt Pittas. Kjent for sine lederegenskaper, selvtillit, Pittas er høye achievers. Når ubalansert, kan Pittas bli kritisk til andre. Det finnes måter å forbli sattvic, eller rolig og lyse, selv om du er Pitta-dominant.

Bruksanvisning

•  Start med å holde seg kald, bokstavelig talt. Om sommeren, holde ut av direkte sol fra kl 10 til 14:00 når solen er på sitt sterkeste. Pittas kjøre varmt og utsette seg for ekstrem varme vil utfordre dem til å holde besinnelsen fra fakling. I stedet forbli innendørs eller i skyggen, godt hydrert. Vintersport og måneskinn turer berolige Pittas som har den interne brann å forbli i godt humør i kaldt vær.

Kanalkonkurranse stasjoner i sport eller andre fysiske aktiviteter. Pittas er velsignet med duger: bruke den til å kjøre 5 miles før arbeid eller løfte vekter på treningsstudioet på lunsj pause. Moderat til hard trening er hensiktsmessig hvis du er i god helse og gjør det konsekvent for å forebygge skader fra å være en helg kriger. Spille god sportsånd: spille for gleden av det og ikke tromme det andre laget hvis de vinner.

Spis til drivstoff kroppen din. Vanligvis Pittas er sports krigere som gjør den type atletisk utgang folk flest kaller pre-OL-trening. Resistance trening hver dag? Kjører før jobb, surfing på lørdager og sykling 30 miles på søndag morgen på 7 am? Spis solgt tre måltider med det største måltidet klokken 12 når fordøyelsen er sterkest. Snack på høy-protein matvarer som lav-fett yoghurt og nøtter eller en halv en tunfisk sandwich. Unngå tomme kalorier eller veldig salt mat. Pittas må ikke hoppe over måltider, eller de opplever en brennende fordøyelsen: deres Agni ild fordøyelsen er så sterk.

Konsumere mat som er kjøling. Ayurveda anbefaler Pittas spise mat som er snerpende, bitter og søt. Et typisk måltid kan bli dampet grønnkål og gulrot (bitter og søt), med brun ris (søt), tofu, med sitronsaft dressing (snerpende). Spis hele matvarer over behandlet og unngå svært salte matvarer. Kjent for sterk sult og tørst, drikke utvannet fruktjuice, Pitta-pasifiserende te, ferske grønnsaker juice (persille, hvetegress med gulrot, ingefær eller eple) og unngå koffein i kaffe eller te.

Sett av tid til ikke-konkurrerende rekreasjon. Søm, hagearbeid og hagearbeid eller sykling bedagelig er alle måter å koble konkurranse brann som kan rase ut av kontroll i Pittas. Understrek play å vatre sterk impuls til å dominere og erobre.

Begynn en meditasjon praksis. Forenkle ting ved å sette av 10 til 15 minutter for å sitte stille med øynene lukket. Du kan øve pusten arbeid ved å stenge av høyre nesebor med høyre tommel og puste gjennom venstre nesebor i 7 til 10 sykluser av pusten. Venstre nesebor er det galskap side og noen folk som praktiserer yoga blokk utenfor høyre nesebor i flere timer i løpet av en meditasjon retrett for å få tilgang på høyre side av hjernen som er ikke-lineær og intuitivt.

Uttrykk din kreativitet og humor. Dette kan bety å holde en bok med vitser på nattbordet eller opptre på en stand up komedie natt for amatører. Uttrykke din sans for humor vil bidra til å minske den intense ytelse og konkurransedyktige stasjoner mange Pittas har.

Schedule i ikke-produktiv tid. Dette er hva folk en gang kalt "nedetid". Det kan være bare 30 minutter eller en time hver dag hvor du ikke trenger å produsere eller gjøre noe. Dette gir tid for stille refleksjon eller vandre hunden din. Unhingeing mentalt er styrkende for den presise, aktiv sinnet til en Pitta.