Digidexo.com

Hva er behandlingen for melasma?

Sun overeksponering er en trussel mot helsen. Enten det være dannelsen av rynker, solbrenthet eller kreft, er daglig solkrem bruk nøkkelen til å hindre skade. Forebygging av melasma er en annen fordel med ansvarlig solkrem bruk, men hva kan gjøres for å bli kvitt det?

Grunnleggende

Melasma oppstår som en mørk brun eller grå ansiktshuden misfarging ofte funnet i soleksponerte områder av kroppen og ansiktet. Misfargingen er preget av irregulære grenser og en symmetrisk presentasjon på kinn, nese, lepper eller pannen. Noen ganger referert til som "maske av svangerskapet," melasma skjer ofte hos gravide kvinner, særlig de med høye melanin teller. Bortsett fra den kosmetiske ulemper, melasma er ikke skadelig for kroppen.

Årsaker

Melasma er antatt å være forårsaket av en økning i antall celler som produserer melanin, og dermed dens høyere rate av forekomst hos mennesker med mørke hud. Antallet av disse cellene svinger med endringer i nivåene av hormoner som østrogen og progesteron - dette er grunnen til at lidelsen er vanlig hos gravide kvinner. Ved hjelp av prevensjon eller hormonelle medisiner under overgangsalderen kan også føre til melasma. I tillegg kan overeksponering for solen eller bruk av enkelte medisiner føre til misfarging.

Behandling

En av de mest enkle måter å unngå melasma er forebygging; iført beskyttende klær og ugjennomsiktig, bredspektret solkrem er de beste metodene. Hvis melasma forekommer, men det finnes andre metoder, som kjemisk peeling eller hud-lightening agenter. Laser hudforyngelse kan også fjerne tilstanden. Ofte vil melasma klare opp av seg selv over tid.