Digidexo.com

Kirurgisk behandling av en Prolapsed Blære

Prolapsed blæren, også kjent som cystocele, er en tilstand der en kvinnes blære trenger seg unormalt inn i skjeden som en følge av svekket vev mellom de to organene. Det er en mulig konsekvens av flere faktorer, blant annet kronisk forstoppelse, utbruddet av overgangsalder, strai under fødsel og løfting av tunge gjenstander. I motsetning til små eller moderate prolapses, kan alvorlige tilfeller krever kirurgisk reparasjon.

Vurdere behovet for kirurgi

Hvis du har et tilfelle av en prolapsed blæren som garanterer kirurgi, vil din viktigste symptomet være en blære inntrenging alvorlig nok til å nå eller presse gjennom åpningen av skjeden din. Du kan også kreve kirurgi hvis prolaps er mindre uttalt, men forårsaker betydelig ubehag som ikke bedres gjennom andre behandlingsalternativer. Hvis du planlegger å få barn i fremtiden, kan du vurdere å utsette prolaps kirurgi før etterpå, siden innstramming av vaginal vev under prosedyren kan utelukke muligheten for naturlig fødsel. Rådfør deg med lege eller gynekolog for å finne ut om kirurgi er det beste alternativet for din situasjon.

Kirurgi

Prolaps kirurgi kan utføres av en urolog (urinveisspesialist) eller ved en gynekologisk kirurg. Under prosedyren, vil kirurgen få tilgang til blæren gjennom enten magen eller veggen av skjeden din. Hun vil da gå tilbake blæren til normal plassering og sikre det på plass ved å korte og stramme sener og muskler som danner gulvet i bekkenet. Hvis vevet mellom blæren og vagina er spesielt strukket eller slitt, kan dens skadede delene fjernes og de resterende vev sydd sammen for å skape en ny, sterkere struktur.

Hvis blæren prolaps forårsaker symptomer på inkontinens (delvis eller totalt tap av blærekontroll), kan kirurgen også øke blæren på det punktet der den møter urinrøret.

Blære prolaps reparasjon kan utføres som en konvensjonell åpen kirurgi eller som en minimal invasiv prosedyre som kalles laparoskopi. Vanligvis åpen kirurgi krever et lengre sykehusopphold og utvinning tid. Laparoskopi, som er utført gjennom små snitt ved hjelp av et lite kamera og en ekstern skjerm, innebærer en kortere sykehusopphold og utvinning, balansert mot lengre kirurgi ganger og forlenget eksponering for anestesi.

Potensielle utfall og komplikasjoner

Resultatene av prolapsed blæren kirurgi er vanligvis bra, og når prosedyren er ferdig kan du få permanent eller langvarig lindring fra dine symptomer. Men strukturene i bekkenbunnen svekke naturlig med alderen, og det er mulig at blæren prolaps vil tilbake på et tidspunkt i fremtiden. Som regel gjør nødvendige reparasjoner en gang er mye mer utfordrende, og legen din kan ha behov for å lappe eksisterende strukturer med donor vev for å oppnå tilfredsstillende resultater.

I noen tilfeller skjer blærefremfall sammen med prolaps av livmor. Hvis dette er sant for deg, vil kirurgen forsøke å sikre din livmor tilbake på plass. Hvis dette ikke er mulig, kan hun anbefaler sin kirurgisk fjerning (hysterektomi). Ta kontakt med din gynekolog eller kirurg for detaljene for alle blære og livmor prolaps prosedyrer.