Digidexo.com

Svinglås partielle proteser

Swing låse partielle proteser er konstruert for tannlege pasienter som har utarmet tannsett. Swing låse partielle proteser er noen ganger brukt fordi tradisjonelle partielle proteser kan være upålitelig på grunn av ganske begrenset avstiving og holdearrangement evner. Disse begrensningene resultere i en svak motstand mot rotasjonskrefter. Den svinglåsen delvis protese utforming gjør det mulig å hekte flere tenner på en gang. Men noen mennesker tror dette kan føre til en lite attraktiv visning av metall i munnen.

Funksjon

Svinglås partielle proteser er konstruert til å være i stand til å motstå bevegelse langs bestemte baner av forskyvning (generelt vinkelrett på planet okklusal). Vanligvis kan guiding fly, bøyler og eventuelle friksjons kontakt med anleggs tenner med saler føre til motstand av rotasjons protese fortrengning. Med pasienter med utarmet tannsett på kun en side av munnen, vil tradisjonelle spenne ikke stoppe forskyvning og rotasjon av tannproteser bort fra vevene.

Betydning

Swing låse partielle proteser tillate stabilitet, vedlikehold og oppbevaring i tann situasjoner når antall tenner igjen i munnen er ikke nok for en tradisjonell protese, eller i tilfeller der de gjenværende tennene er mobile. Swing låse partielle proteser kan stabilisere tennene som er igjen, men noen folk stiller spørsmål de langsiktige virkningene av denne prosessen.

Betraktninger

For noen pasienter tenker på å bli swing låse partielle proteser i motsetning til konvensjonelle proteser, bør noen betraktninger gjøres. Det viktigste hensynet for swing låse partielle proteser er om ikke tennene som er igjen i munnen er svært mobile eller ikke (de skal ikke være mobilt).

Fordeler

Noen fordeler ved å svinge låse partielle proteser inkluderer det faktum at tennene kan legges til protese som de andre gjenværende naturlige tenner mislykkes, det faktum at gingivitt resesjonen kan være skjult og kamuflert, og at retentive, stabile proteser er nyttige for ensidige og utarmet tenner.

Advarsel

Som med noe, er det noen problemer og begrensninger til å ha sving låse partielle proteser. Disse problemene omfatter noen ganger har problemer med å åpne munnen svært bredt, svak fingerferdighet, dårlig munnhygiene og også å ha en svært grunt sulcus (mindre enn sju millimeter). Swing låse partielle proteser kan også ta lang tid å bygge, og kan være svært kostbar.