Digidexo.com

Menopause hudlidelser

Under overgangsalderen, en kvinnes hormoner skifte i balanse, noe som fører til uønskede bivirkninger. De vanligste bivirkningene er vektøkning, hetetokter og irritabilitet, men huden bivirkninger er ikke uvanlig. Overgangsalder fører vanligvis huden blir tørr, og det kan også forårsake kviser, rødhet og hårvekst.

Tørrhet

Tørrhet er den vanligste hud symptom blant kvinner i overgangsalderen. Tørrhet kan variere fra mild til ekstreme, og kan føre til at huden blir eksentrisk, askegrått og irritert. Tørr hud er mest merkbar rundt i hodebunnen fôr og i vaginal området.

Kviser og rødhet

Akne oppstår ofte i ansiktet, nakke og rygg i overgangsalder som følge av skiftende østrogennivå. Disse kviser er ofte ledsaget av rødhet i huden, også vanligvis lokalisert rundt den øvre halvdelen av kroppen og spesielt på ansikt og hals. Rødhet og irritasjon i skjeden eller lår området i overgangsalderen også forekommer av og til. Dette er en indikasjon på en lidelse kjent som dyaesthetic vulvodynia. Annet rødhet i overgangsalderen, ikke relatert til kviser eller dyaesthetic vulvodynia rundt vaginal regionen, er ofte kjent som spyling og oppstår ofte rundt brystet og ansiktet.

Løs hud

Redusert østrogennivå kan føre til at huden til å løsne eller huden blir slappe, noe som gjør rynker mer merkbar. Hengende hud oppstår i hele kroppen, men det er vanligvis mest alvorlige på brystene, bryst, hals og ansikt. Når dette problemet oppstår rundt vaginal regionen, er det kjent som atrofisk vulvovaginitis.

Hårvekst eller hårtap

Moderat håravfall over hele kroppen er en vanlig bivirkning av menopause som østrogennivået reduseres. Imidlertid kan østrogennivået tidvis pigg i overgangsalder som kroppen naturlig prøver å balansere seg selv eller som kvinner supplere sine østrogennivået med hormon resepter. En pigg i østrogennivåer kan resultere i hårvekst som noen ganger oppstår i uønskede områder, slik som bryst og ansikt. Denne lidelsen er kjent som hirsutisme.

Kløe

Når østrogen i hjernen faller, kan de regulatoriske funksjoner i hjernen sende ut ekstra kjemikalier som forårsaker ekstreme kløe sensasjoner over hele kroppen. Denne hjernen mekanismen er den samme som forårsaker hetetokter, og de to symptomene oppstår ofte samtidig. Hvis kløe oppstår med hud fortykkelse, herding eller sprukket samt vektøkning, er det mest sannsynlig en lidelse som er kjent som Keratoderma climacterium.