Digidexo.com

Hvordan virker Ear Wax bygge opp?

Hva er ørevoks?

Ørevoks er en substans som produseres av kjertler innsiden av ørene. Normal ørevoks er vanligvis gulaktig til brun i fargen. Ørevoks bare dannes i ytre tredjedel av øregangen og sakte jobber seg ut gjennom øret åpningen. Dette skjer naturlig når folk snakker, tygger, og ellers bevege kjevene. Omsider gamle ørevoks tørker opp, snur seg mot flak og faller ut harmløst.

Formålet med ørevoks

Ørevoks produseres fordi den har et bestemt formål. Det er en viktig del av ørets naturlige renseprosessen. Ørevoks hjelper til med dette renhold fordi den har naturlige smørende egenskaper, og det er også en anti-bakteriell substans. Fordi det er klissete når først produsert, hjelper det å felle smuss og støv før de kan komme til trommehinnen.

Misoppfatninger om Ear Wax

Mange tror at ørevoks må rengjøres jevnlig ut av ørene slik at det ikke bygger opp. Dette er en misforståelse; en usunn oppbygging av ørevoks er faktisk uvanlig. Rengjøring når det ikke er nødvendig kan være mer skadelig enn nyttig, og kan faktisk føre til en opphopning fordi du setter et fremmedlegeme som en bomullspinne inn i øret kan skyve voks ned mot trommehinnen. Wax bør aldri bli skjøvet lenger inn i øret, fordi dette kan føre til blokkering.

Naturlig Ear Wax Build-Up

Selv om det ikke er vanlig for ørevoks bygge opp på egen hånd, kan dette skje med folk som er født med en øregangen som har en sving. Denne tilstanden er kjent som "twisted øregangen", og det kan forstyrre den naturlige veien av voks som det jobber seg ut av øret.

Erkjennelsen Ear Wax Build-Up

Hvis du har en oppbygging av ørevoks, kan du legge merke til at ørene dine føles tørr og kløende. De kan også være smertefullt, og du kan oppleve noen hørselstap. Hvis du opplever disse symptomene, sjekk med legen din før du prøver noe på egen hånd.