Digidexo.com

Hva er rotasjon metoden?

En rotasjon kosthold innebærer å oppnå vekttap ved å variere mengden kalorier forbrukes ved å følge spesifisert spise sykluser. Deltakerne er ikke nødvendig å spise samme mat flere ganger i de samme beløpene. Dessuten kan de med jevne spise deres favoritt mat. Som med de fleste diett planer, har rotasjonen kosthold både fordeler og ulemper.

Formål

Hensikten med en rotasjon diett er å gi dieter et annet perspektiv på å miste vekt. I stedet for å følge en kontinuerlig streng spising diett, tillater rotasjon diett periodiske pauser, som i teorien vil gjøre deltakerne ønsker å bo med dietten lenger.

Metode

Med en rotasjons diett, følger personen en spesiell diett i en periode av tid, ofte tre uker, eter hva hun ønsker for følgende uke deretter. Deretter fortsetter syklusen. Hvor mye kalorier er variert, med ideen er å ikke redusere kroppens hastigheten på stoffskiftet. I tillegg er moderat trening anbefalt.

Fordeler

I tillegg til å være i stand til å nyte deres favoritt mat i ubegrensede mengder én uke per måned, kan de Kosten har fordelen av fleksibilitet når man skal avgjøre på hvilket punkt i løpet av måneden pausen vil oppstå. Det er ingen restriksjoner på alkohol eller koffein. Dessuten kan dieters øke antall kalorier som forbrukes i løpet av dietten.

Ulemper

En ulempe ved rotasjonen diett er det begrensede antall kalorier tidlig i syklusen, noe som kan resultere i dieter ikke får riktig ernæring og / eller opplever betydelig sult. Det kan også være en tendens til at noen mennesker til å overindulge i løpet av én uke av ubegrenset spising, noe som kan bremse vekttap prosessen.

Eksempel

Her er et eksempel på hvordan rotasjon diett kan fungere for en mannlig. For de tre første dagene, ville en streng kaloritelling være på plass. Det kan være 1200 kalorier per dag. For de neste fire dagene, kan det hende at dieter forbruke 1500 kalorier. Så, for de neste sju dagene, mengden kan økes til 1800. For det tredje uke av plan, vil mønsteret av den første uken gjentas, fulgt av den fjerde uke av ubegrenset spising. Kalori grenser bør reduseres med 600 kalorier eller så per dag for kvinner.