Digidexo.com

Beregning Fat & Kalorier i Foods

Kalori kontroll er en nødvendig del av å miste vekt. Det er konsensus av ernæringsfysiologer, kliniske ernæringsfysiologer og alle kliniske vekttap studier. Når du teller kalorier, blir du klar over hvilke matvarer er høyt eller lavt i kalorier og som hjelper deg å ta gode valg om hva du skal spise. Det er mer enn dobbelt så mange kalorier i ett gram fett som det er i et gram protein eller karbohydrater, så det er smart å beregne både fett og kalorier i kostholdet ditt.

Beregning Kalorier

Selv om du ikke gjør noe, er kroppen din fortsatt forbruker kalorier for å gjøre sitt arbeid. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler inntak av ikke mindre enn 1200 kalorier om dagen på grunn av dette. De fleste voksne forbrenne mer enn 1200 kalorier om dagen. Men så lenge du forbrenner mer kalorier enn du forbruker, vil du gå ned i vekt. Ett kilo kroppsfett inneholder ca 3500 kalorier. Uten å ta øvelsen i betraktning, redusere kaloriinntaket med 3500 kalorier vil føre til vekttap på ett pund.

Et sunt kosthold kombinerer høy-kalori, middels kalorifattig og kalorifattig mat. Fett er høy-kalori mat. Magert kjøtt, pasta, ris og redusert fett meieri er middels-kalori mat. Frukt og grønnsaker er kalorifattig mat. Matvarer som sukker-fylt kullsyreholdige brus og godteri er ofte kalt tom kalori mat siden de har liten næringsverdi. Mens det er ingen matvarer som har negative kalorier, er en negativ-kalori diett basert på mat som øker stoffskiftet, som brenner mer kalorier.

Vekttap studier viser at folk som holder en mat-og treningsdagbok miste vekt og opprettholde at vekttap bedre enn folk som ikke holder styr på hva de spiser. Telle kalorier kan være et verdifullt verktøy i forbindelse med en slanking dagbok.

Det er online ressurser for kaloritelling og oppslagsverk for å hjelpe. Merking av visse matvarer kan fortelle deg lett om kaloriinnholdet. Hvis du ser ordene "Calorie Free" som betyr at det er færre enn fem kalorier per porsjon. "Low Calorie" betyr at det ikke er mer enn 40 kalorier per porsjon. "Redusert eller færre kalorier" betyr at elementet ikke inneholder mer enn 25 prosent av de kalorier som finnes i den normale versjonen av at mat.

Beregning Fat

Kroppen behandler fett forskjellig fra måten det behandler protein og karbohydrater. Det tar mindre energi å konvertere spist fett til kroppsfett enn det gjør å konvertere protein og karbohydrater til kroppsfett. Ikke bare det, men karbohydrater og protein inneholder 4 kalorier per gram i vekt mens fett inneholder 9 kalorier per gram. De fleste kliniske ernæringsfysiologer anbefaler at fett utgjør 20 prosent til 30 prosent av din totale mat kalorier. De anbefaler også å erstatte animalsk fett med vegetabilsk fett eller oljer.

For alle disse grunner, er det fornuftig å holde styr på fettet du spiser. Det er viktig å se utover fettprosenten oppført på etikettene for å beregne hvor mye fett du spiser. For eksempel er helmelk 3,5 prosent fett, som ikke høres ut som mye. Men hver kopp melk inneholder åtte gram fett eller 72 kalorier (8 gram x 9 kalorier per gram fett).

Forsiktig: Low Fat kan være høy Calorie

Se opp for lav-fett eller fett-fri mat. Mens de kan være lav i fett, de er ofte høy i sukker. Det betyr at de kan være høy i kalorier og lite næring.