Digidexo.com

Hva er former for Restless Leg Syndrome?

Restless Legs Syndrome (RLS) er en nevrologisk lidelse preget av uvanlige fornemmelser i bena og noen ganger i andre deler av kroppen. Mens årsaken til RLS ikke er kjent, noen tilfeller er resultatet av andre forhold.

Sekundær RLS

Når RLS er forårsaket av en underliggende medisinsk problem eller ved et legemiddel, er det kjent som sekundær RLS.

Nyresvikt, åreknuter, skjoldbrusk sykdom, og Parkinsons kan forårsake sekundære RLS, samt noen autoimmune disorders.Many gravide kvinner utvikler RLS midlertidig.

Noen medikamenter kan forårsake RLS eller forverre symptomer som allerede finnes. Disse inkluderer visse antidepressiva, antihistaminer og antiemetika.

Mangler i magnesium eller folat kan også bidra. En svært stor andel av de med RLS er mangelfull i jern. Iron kosttilskudd er ofte et første kurs i behandling og kan noen ganger lindre problemet helt. Jern kan være nyttig for personer med primær RLS, også.

Primær RLS

RLS anses primær eller idiopatisk, når det ikke er noe underliggende medisinsk årsak. Mange barne RLS lider har en familiehistorie med syndromet, noe som indikerer en sterk genetisk komponent. Primær RLS forverres vanligvis langsomt over tid.

RLS Spectrum

RLS er en "spektrum" tilstand, manifestere seg selv sammen et bredt spekter, med milde til alvorlige symptomer. De med milde symptomer kan oppleve litt ubehag av og til, mens de som står overfor mer alvorlige RLS kan oppleve betydelige livsstil avbrudd på en daglig basis.

Mange har følt den rastløse følelsen noen kaller "jimmy ben" fra tid til annen. Av denne grunn kan det være vanskelig for alvorlig RLS lider å bli tatt på alvor. Noen mener at, mens det kan være vanskelig og irriterende, er RLS ikke en "ekte" medisinsk problem. En person som lider med alvorlige RLS, men kan føle seg torturert av ustoppelig sensasjonen han føler. Han kan finne seg selv ute av stand til å sove, eller til å sitte på jobb eller en sosial begivenhet, uten å komme opp til tempo. Denne vanskeligheten, som fore dag etter dag, kan gjøre den lidende en følelse av håpløshet.

Noen leger anslår at andelen syke er mye større enn det som er rapportert, fordi folk er tilbakeholdne med å søke medisinsk hjelp for et problem mange anser trivielt. Andre, men mener at narkotika beslutningstakere har i stor grad overdrevet utbredelsen av RLS for å selge sine produkter.

Relaterte betingelser

De fleste som lider av RLS også oppleve PLMD, eller periodiske lem bevegelsesforstyrrelse. I denne tilstanden, den lidende muskler rykke ufrivillig hver 10 sekunder til ett minutt, vanligvis i løpet av ikke-REM søvn. Mens det er vanlig for RLS lider å ha PLMD, har mange mennesker PLMD uten RLS.

RLS Treatment

For sekundær RLS, er det viktig å behandle den underliggende årsaken. Hvis det er mulig å korrigere eller fullt administrere opprinnelse tilstand, kan RLS symptomer opphøre helt. For både sekundære og primære typer, er jerntilskudd ofte anbefalt.

Den hyppigst foreskrevne klasse av legemidler for RLS er dopaminagonister. Disse ble først godkjent for behandling av Parkinsons sykdom, men har siden blitt godkjent for behandling av RLS. Den vanligste av disse er ropinerole (Requip) og pramipexol (Mirapex).

Andre legemidler som ofte brukes for RLS behandling er benzodiazepiner, opioider, og antiepileptika. Disse er foreskrevet for å bekjempe spesifikke symptomer innen spekteret av RLS lider.

Visse endringer i livsstil er også anbefalt. Eliminere eller redusere koffein, alkohol og tobakk kan ha en betydelig effekt, som kan binde seg til et program for trening.