Digidexo.com

Om Menopause Bleeding Propper

Om Menopause Bleeding Propper


Under menstruasjonsblødning, mange kvinner opplever små til mellomstore blodpropper. Dette er helt normalt og er ingen grunn til alarm. Men når en kvinne går gjennom eller er ferdig med overgangsalderen, kan blodpropp være et symptom på alvorlige endringer og er grunn til å søke tjenester av en erfaren gynekolog. Clotting er kroppens måte å kontrollere blødning og menstruasjons blodpropp oppstår oftest når en kvinne som benytter en tampong eller en annen metode for å hindre blodet fra å nå umiddelbart på utsiden av kroppen.

Normale Blodpropper

De fleste kvinner opplever noen blodpropp som en del av sitt ordinære normal menstruasjonssyklus. Ifølge Dr. Robert Albee, er dette ikke grunn til alarm og kan oppstå hvis noen metode for å blokkere blod fra spennende kroppen har oppstått. Generelt er lysere rødt blod når det kommer ut av kroppen, jo mer umiddelbar blødningen er - betyr lyse rødt at blodet er Shedding akkurat nå, og mørkere, betyr svartere at blodet stivnet i en blodpropp før det kom ut i kroppen.

Perimenopause

Ifølge Albee, selv om overgangsalder er ofte referert til som en prosess som en kvinne går gjennom, er den korrekte terminologien at en kvinne går gjennom perimenopause før hun går inn i overgangsalderen. Med andre ord, kommer en kvinne i overgangsalderen når hun helt slutter å ha perioder, men hun går gjennom perimenopause mellom å ha regelmessige perioder og stopper helt. Propper som dannes under perimenopausen er meget vanlig og er vanligvis lik de som blir dannet i løpet av en normal menstruasjonssyklus.

Livmor Endringer

En av bekymringene som kan heves i løpet av perimenopausal år er endringer i livmoren. Ett av symptomene på livmor endringer kan være en økning i mengden eller lengden av tiden i løpet av hvilken blodpropper oppstå. Albee indikerer at livmor endringer kan omfatte utvikling av fibroids, polypper eller utvidelse av livmoren. Fibroids er godartet vekster inne i livmoren og er svært vanlig. Polypper er vekster i livmoren og kan være hindrende og forårsake pooling inne i livmoren resulterende i en blodpropp. Utvidelse av livmoren kan oppstå med flere svangerskap og resultere i økt blodansamling inne i livmoren.

Endometriose

Ifølge Albee, om lag 30 prosent til 40 prosent av kvinner som har endometriose erfaring unormal blødning og utvikling av unormale blodpropper. Dette kan være et resultat av endometrievev å utvikle seg til en blokkering i fallopian rør, som deretter fører til unormal blødning. Selv om dette ikke er livstruende, kan det være et irritasjonsmoment for mange kvinner og propper forekommer ofte mellom perioder.

Hormonbehandling

Hormonbehandling (HRT) er svært vanlig for kortsiktig lindring av perimenopausal symptomer. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, kan kvinner som gjennomgår hormonbehandling opplever livmor blodpropp som følge av endringene i sine hormonbalanser. Ofte er det nødvendig å justere dosen av HRT medisiner for å unngå livmor propper. En av risikoene forbundet med HRT er potensialet utvikling av lunge blodpropp og blodpropper i øynene.