Digidexo.com

Ikke-farmakologisk behandling for prostatakreft

Ikke-farmakologisk behandling for prostatakreft


Ifølge 2001 California Cancer Journal for Klinikere, er 200.000 menn diagnostisert med prostatakreft i USA hvert år. Det er flere ikke-farmakologiske behandlingsmetoder for å vurdere, så det er i din beste interesse å bli utdannet og informert når det gjelder å ta en beslutning om behandling.

Kirurgiske alternativer

Radikal prostatektomi er en prosedyre der hele prostatakjertelen fjernes gjennom små snitt ved hjelp av et instrument som kalles en laparoskop. Perineale prostatektomi omfatter fjerning av prostata gjennom et stort innsnitt mellom pungen og rektum. En robotassistert radikal prostatektomi, ved hjelp av kostbare da Vinci kirurgisk system, er også tilgjengelig på sykehusene i de store byene.

Stråling Therapies

Det er to sjef leveringsmetoder stråling for å ødelegge kreftsvulster i prostata. Brachyterapi innebærer implantasjon av radioaktive frø, og ekstern strålebehandling bruker høy-energi stråling fra en ekstern kilde. I tillegg er en mindre populær behandling, protonstråle-stråling, benytter protoner i stedet for gammastråler.

Vaktsom venter

Vaktsom venter, eller forventningsstyring, er utsettelse av behandling før kreften begynner å vokse.

Alternative behandlinger

Akupunktur, kosttilskudd terapi, magnetisk terapi, vitaminer og urteterapi er noen av de alternative behandlinger som kan brukes i forbindelse med tradisjonelle planer.

Emerging Alternativer

Termisk terapi leverer høy intensitet fokusert ultralyd (HIFU) til nesten koker de ondartede cellene. Radiofrekvensablasjon (RFA) dreper svulster ved å levere varme gjennom nåler. Lys terapi bruker en laser som ødelegger kreft og dens blodtilførsel. Cryrotherapy innebærer frysing av prostatakjertel og omkringliggende vev.