Digidexo.com

Parestesier Foot & Back Pain

Opplevelser av huden i foten og tilbake slik som pins-og-nåler, brennende, kriblende, nummenhet, kløe, prikkende eller noe lignende i følelse anses som unormale nerve sensasjoner, kalt parestesi.

Årsak

Parestesier resulterer vanligvis fra noen form for nerveskader. Dette kan ha vært forårsaket av fangenskap, sterkt press eller nervesykdommer.

Historie

Parestesier er mest vanlig hos personer med fibromyalgi, selv om det ikke alltid er nerveskader stede hos pasienter med fibromyagia. Det kan imidlertid være forbundet med perifer nevropati, multippel sklerose, kjemoterapi narkotika og / eller migrene.

Betraktninger

Selv om nerveskader vanligvis er den viktigste årsaken til parestesi, irritasjon av nerve forårsaker betennelse, slik som reumatoid artritt eller carpal tunnelsyndrom, også kan være en vanlig kilde til parasthesia.

Age

Parestesi er generelt et resultat av dårlig sirkulasjon i lemmene i eldre individer, ofte referert til som perifer vaskulær sykdom. Dette er ofte forårsaket av aterosklerose, en tilstand hvor fettholdig materiale samler langs veggene av arteriene.

Behandling

Intens masserer av det berørte området i foten og ryggen kan hjelpe midlertidig. Men vedvarende sensasjoner trenger riktig behandling. Behandling parasthesia avhenger av korrekt diagnose av den underliggende årsaken.

Advarsel

Det er tider når parestesi er ikke smertefullt, og ikke trenger å bli behandlet. Når parestesi er smertefullt, er legehjelp nødvendig, vanligvis av en nevrolog. Enhver unormal følelse må sjekkes ut, fordi fortsatte nerveskader kan føre til permanent tap av følelse eller fot nummenhet.