Digidexo.com

Fotsopp Cure for Nail sopp

Athelete fot er et vanlig problem som kan bli tilbakevendende. Vanligvis er det lett behandles med over-the-counter soppdrepende kremer. Men hvis en hud soppinfeksjon fortsetter ubehandlet over tid, kan det invadere tåneglene. Nail soppinfeksjoner er vanskelig å behandle og ofte fortsette i mange år. Selv om ingen behandling er helt effektiv, er det flere som kan bidra til å kurere spiker sopp.

Aktuelt resept behandling

Aktuelle behandlinger er vanligvis det første feriestedet for en spiker sopp infeksjon fordi de har den laveste sannsynligheten for bivirkninger. Over-the-counter behandlinger vanligvis ikke er sterke nok til å trenge inn i neglen, men sterkere reseptbelagte behandlinger noen ganger er vellykket. Hoved aktuell resept behandling i dag brukes til spiker sopp er Penlac, en neglelakk som inneholder soppdrepende ciclopirox. Kremer som inneholder det fungicide ketokonazol, for eksempel Nizoral, noen ganger anvendes topisk, men de er mer ofte foreskrevet oralt.

Muntlige reseptbelagte behandlinger

Muntlige behandlinger er mer effektive mot spiker sopp enn aktuelle behandlinger, men de har også en høyere risiko for bivirkninger. Orale behandlinger påvirker kroppens hele systemet, og de kan føre til skader på leveren, så vel som mageproblemer. De vanligste aktive ingrediensene i muntlige soppdrepende medisiner inkluderer griseofulvin, terbinafin, itrakonazol og flukonazol. Griseofulvin, den vanligste behandlingen for noen tid, er mindre effektive enn andre behandlinger nå tilgjengelig. Alle disse behandlingene må tas regelmessig i flere måneder for å la infiserte neglen til å vokse ut og bli erstattet av sunn spiker.

Naturlig hjemme retts

Selv om effekten av naturlige behandlinger ikke har blitt etablert av studiene, er det flere behandlinger som er mye brukt, og noen ganger også anbefalt av leger før reseptbelagte behandlinger. Den vanligste av disse er tea tree olje, en planteolje med soppdrepende og antimikrobielle egenskaper. Å behandle nail sopp med tea tree olje, må du bruke ren eterisk olje og bruke det regelmessig i lang tid, noen ganger så lenge som et år. Det er også nyttig å regelmessig fil overflaten av spikeren, særlig hvis soppen har tyknet neglen, for å tillate oljen å bedre penetrere neglen. Tea tree olje kan bare brukes lokalt. Det kan kombineres med andre essensielle oljer som også har soppdrepende egenskaper slik som olje av oregano, lavendelolje og olivenolje.

En annen vanlig hjemme behandling er eddik. Hvit og eple cider eddik begge har soppdrepende egenskaper, så soaking neglen i en eddik bad kan hjelpe behandle soppen. Som med tea tree olje, bør du filen negleoverflaten og fortsette behandlingen regelmessig som neglen vokser ut.

Naturlig hjemme behandlinger kan være mer effektiv når du bruker flere av dem på en gang. Du kan også kombinere dem med over-the-counter eller reseptbelagte midler for å skape et behandlingsregime med en høyere sjanse for å lykkes.