Digidexo.com

Zestoretic bivirkninger

Zestoretic er et medikament foreskrevet for å redusere høyt blodtrykk, noe som bidrar til å hindre hjerteinfarkt, slag og nyreproblemer. Leger også foreskrive Zestoretic å behandle hjertesvikt og for å beskytte nyrene hos pasienter med diabetes. Mange bivirkninger er mulig.

Identifikasjon

Zestoretic inneholder to medisiner. Lisinopril er en angiotensin converting enzyme (ACE)-hemmer, som relaxes og utvider blodkar. Hydroklortiazid er et diuretikum, som gir bedre eliminering av overskytende væske og natrium.

Vanligste bivirkningen

Svimmelhet er den vanligste bivirkningen forbundet med Zestoretic. Du kan redusere effekten av svimmelhet og ørhet ved ikke å få opp raskt når du sitter eller ligger.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger rapportert hos 3 prosent til 5 prosent av deltakerne i kliniske studier med Zestoretic, som beskrevet av eMedTV, inkludert hoste, tretthet og hodepine.

Andre sjeldne men alvorlige bivirkninger er livstruende leverproblemer, høyt blod-sukker, høyt kalium blodet, samt en reduksjon i hvite blodceller som kan føre til infeksjon. Zestoretic kan også aktivere gikt eller lupus i en mottakelig person.

Graviditet Advarsel

Zestoretic bør aldri brukes i løpet av de siste seks månedene av svangerskapet fordi det kan føre til alvorlige fødselsskader eller død av fosteret.

Allergisk reaksjon

Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Zestoretic. Tegn er utslett, kløe, kraftig svimmelhet, pustevansker og ekstrem hevelse i ansikt, munn, svelg eller gut, sammen med sterke magesmerter.