Digidexo.com

Liste over matvarer som gjør deg mett

Liste over matvarer som gjør deg mett


Satiation betyr følelsen fornøyd. Når det henvises til mat, betyr satiation mett uten å bli fylt. De på et vekttap diett eller vekt vedlikeholdsprogram vil se etter matvarer som tilbyr metning eller som holder sult bort for lengste periode. Matvarer som inneholder mye protein tilbyr noen av de høyeste nivåene av metning.

Fet fisk

Ifølge TimesofIndia.com, fet fisk gir høy metning. Laks, tunfisk, makrell og sild har høye nivåer av protein samt omega-3 fettsyrer. Retter som inneholder fet fisk bidrar til å senke kolesterolnivået samt øke stoffskiftet. Det høye proteininnholdet gir deg følelsen fornøyd og fri for sult.

Grovbrød

Hel hvete brød er fulle av fiber og protein. Det er fordøyd langsomt av kroppen din slik at du får en følelse av tilfredshet for en lengre periode, ifølge PromoteHealth.info. Den langsomme fordøyelsen betyr proteinene blir sluppet inn i kroppen din på en forsinket og jevnt tempo, holde energinivået mer konstant i løpet av dagen.

Poteter

Poteter kan være stor for diett i henhold til WomenFitness.net. Poteter som enten kokt eller bakt er høy i protein og fiber, og dermed bidra til en følelse av fylde. Unngå å spise stekt versjoner som pommes frites eller potetgull. Disse er fulle av fett og gir liten næringsverdi. Potetmos er greit så lenge mengden melk er begrenset og fet pålegg som smør og rømme unngås.

Sitrusfrukter

Sitrusfrukter som appelsiner, grapefrukt, mandariner og klementiner er stor for sin høye vitamin C og fiber innhold og for følelsen av metning de kan tilby. Sitrusfrukter er lave i kalorier og har et høyt vanninnhold, som kan hjelpe deg å føle deg mett lenger. En ekstra fordel er at vitamin C bidrar til å øke kroppens stoffskifte, som hjelpemidler i vekttap.

Popcorn

Popcorn er en stor snack mat som er lav i fett (når laget uten tilsatt smør) og full av fiber. Spise popcorn holder munnen og hendene arbeider kontinuerlig slik at vi får en følelse av tilfredshet når vi spiser det, ifølge TimesofIndia.com. Prøv å unngå store mengder smør eller olje, og hoppe over de karamelliserte versjoner. Disse er fulle av fett, sukker og overflødige kalorier som vil hemme vekttap innsats. Hold deg til salt og lav-fett smør smakstilsetninger.