Digidexo.com

Forskjeller mellom Tea Tree Oil & Tamanu Oil

Forskjeller mellom Tea Tree Oil & Tamanu Oil


Polynesierne har brukt tamanu olje i tusenvis av år eksternt for å fremme glatt og sunn hud. Den australske urbefolkningen benyttet tea tree blader for å behandle kutt og sår, spesielt ved hjelp av olje til bakteriedrepende og bakterielle egenskaper. Selv tamanu og tea tree olje kan både brukes som antibakterielle oljer, de reelle forskjellene mellom dem er er deres egen historie, unike helbredende effekter og naturlige medisinske fordeler.

Tre History

Den tamanu olje kommer fra 98-meter høye tropiske trær, innfødt til Polynesia og Sørøst-Asia. Det blomstrer med små, hvite blomster med gule sentre to ganger i året. Frukten lukter søtt med en lime-lignende duft og bærer en stor kjerne inne; denne kjernen gir oljen.

Te trær ble funnet av kaptein James Cook, fra Storbritannia, i 1770 på de kystnære områder av New South Wales og i nærheten der Sydney, Australia, er nå. Captain Cook brygget tebladene for hans mannskap for å forhindre skjørbuk. Dette treet produserer en blek gyllen-farget olje.

Healing Effects

Den tamanu brukes til å fremme sunn hud. Tt er også brukt på babyer å hindre bleieutslett. Kosmetiske bedrifter bruker oljen i regenerative kremer for sin evne til å forbedre hudens elastisitet, tone, utseende og fasthet.

Tea tree olje, som kommer fra Melaleuca slekt av planter i myrt familien og er mest anerkjent i Australia, er mer kjent for en førstehjelp rette for hudproblemer, som: anti-sopp, antibakteriell og antiseptisk.

Et karakteristisk forskjell er at tamanu oljen fordeler anti-aldring gjennom en unik evne til å fremme dannelsen av nytt vev. Tea tree olje er også ansett å raskt helbrede og har en mild smertestillende effekt, reduserer smerter og betennelser.

Medisinske fordeler

Tea tree olje er en naturlig rette for hundrevis av bakterier og sopp hudlidelser, som vorter, byller, kviser, carbuncles, dårlig ånde, betent tannkjøtt og plakk på tennene. Legg tre dråper tea tree olje til en varm kopp vann, skyll, spytte ut og børste tennene etterpå. Tea tree olje hjelper også behandle canker sår, laryngitt, flass, lus og gjær infeksjoner. Ikke bruk tea tree olje hvis du er gravid eller ammer.

Tamanu olje kan behandle bleie utslett, herpes sår, fotsopp, byller, ringorm, abscesser, jock kløe og sår hals, når den brukes til halsen.