Digidexo.com

Ikke-fastende blodsukkernivået

Ikke-fastende blodsukkernivået anses tilfeldige målinger der en persons nivå bør ikke være høyere enn 200 mg / dl, eller det viser type 2 diabetes. En fastende glukosenivå, på den annen side bør ikke være høyere enn 126. Videre tester gi innsikt i hvor lang tid det tar for en persons blodsukker å pigge og slippe etter spising.

Advarsel

Risikofaktorer for type 2 diabetes inkluderer å ha nære slektninger med tilstanden, å være over 45 år, overvekt, ikke trener regelmessig, og ha svangerskapsdiabetes under graviditeten. Fordi symptomene kan være mild i måneder eller år, type 2 diabetes ofte er i utgangspunktet indikert under en rutinemessig ikke-fastende blodprøve.

Betraktninger

Diabetes kan ikke bekreftes av ikke-fastende blodsukkernivået, slik at leger krever fastende tester også. Diabetes er mistanke om den ikke-fastende nivå er høyere enn 200 mg / dl, spesielt hvis pasienten har også symptomer på økt tørste og vannlating, sammen med tretthet. Selv snart etter å ha spist, er slike høye blodsukker tall anses usunn. Legen vil råde personen til å gå tilbake for en fastende blodsukker test, som er utført etter minst åtte timer uten mat.

Identifikasjon

En fastende blodsukker viser type 2 diabetes hvis avlesningen er høyere enn 126 på to forskjellige dager. Tall mellom 100 og 126 anses nedsatt, eller pre-diabetes, der en person kan lettere gå tilbake til normale nivåer gjennom kosthold endringer og mosjon.

Typer

En glukosetoleransetest er en annen type ikke-fastende blodsukker diagnostisk prosedyre. Pasienten drikker vanligvis vann med en bestemt mengde glukose lagt, og deretter helsepersonell avgjør hvor lang tid det tar blodsukkeret til topp og gå tilbake til det normale. Nivå bør slippe tilbake til 100 i løpet av to til fire timer. En lesning etter to timer med 139 eller lavere regnes som normalt, 140-199 pre-diabetiker, og 200 og høyere indikerer type 2 diabetes. Testen skal utføres på en annen dag for å bekrefte diagnosen.

Effekter

En person med blod sukker over 240 under en ikke-fastende lesing kan bli bedt om en urinprøve for et keton test, spesielt hvis personen er følelsen syk. Denne testen sjekker for en alvorlig tilstand som kalles ketoacidose, hvor en høy konsentrasjon av syrer har bygget opp i blodet på grunn av høyt sukker nivåer. I tillegg, når blodsukkeret når dette nivå, legen sannsynlig vil umiddelbart foreskrive medikamenter for å bringe antallet ned.