Digidexo.com

Høyt blodsukker Symptomer

Høyt blodsukker, også kjent som hyperglykemi, oppstår når det er et overskudd av glukose i blodet. Det er en vanlig tilstand blant diabetikere som organer kan ikke produsere nok insulin til å håndtere selv normale blodsukkeret. Høyt blodsukker kan også oppleves av ikke-diabetikere når de har inge en betydelig mengde av komplekse karbohydrater, sukker produkter eller alkohol i et kort tidsrom. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig, og omfatter alt fra overdreven tørste å falle i koma.

Tidlige symptomer

I sine tidlige stadier, kan høyt blodsukker gir ingen symptomer overhodet. Ikke-diabetikere kan ofte opplever høyt blodsukker, spesielt etter et måltid, og har ingen bevissthet om den. Dette skyldes det faktum kroppen produserer en passende mengde av insulin ved første tegn av glukose i blodet, og forbrenner sukker til energi og fett før det kan bygge seg opp til et nivå hvor den enkelte kan legge merke til den. Noen glukose sensitive ikke-diabetikere kan oppleve en kort "sukker høy" før insulinet har startet metabolizing sukker; dette er preget av et rush av energi etterfulgt av en kort krasj. Men dette er mer et resultat av høyt blodsukker enn en forløper for diabetes symptomer.

Milde symptomer

De første ekte symptomer på hyperglykemi vanligvis inkluderer følelser av overdreven sult eller tørst, samt hyppig vannlating. Den tørste symptom har en tendens til å være den mest dominerende av de milde symptomer, med den enkelte suget vann i særdeleshet. Dette skyldes som sukker bygger seg opp i blodet det dehydrerer celler, hindrer dem fra å fullstendig absorbere sukker. Hvis vannet er inntatt av en ikke-diabetiker person med tidlige symptomer på hyperglykemi er det vanligvis nok til å hjelpe kroppen prosessen sukker og tilbake ganske raskt til en tilstand av balanse. Diabetikere kan også trenge å ta en dose av insulin i tandem med rehydrering å holde sukker nivåer fra økende.

Moderate symptomer

Moderate symptomer på høyt blodsukker begynner å vises når en person fortsetter å innta store mengder mat eller drikke som inneholder høye glukoseinnhold eller når allerede etablert hyperglykemi går ukontrollert. I tillegg til økt sult og tørst, vil den enkelte opplever tørr munn, uklart syn og en plutselig innsettende tretthet. Det er ganske vanskelig for en ikke-diabetisk individ for å nå dette nivå av hyperglykemi bare fra matinntak alene; men det er vanlig for en diabetiker å oppleve disse symptomene hvis de ikke har regulert sin insulin riktig.

Alvorlige symptomer

Hvis mer sukker fortsetter å være ingested eller sukker nivåer gå ubehandlet, kan en diabetiker opplever alvorlige symptomer som er alvorlige og potensielt livstruende. Det er svært sjelden at en ikke-diabetiker å oppleve alvorlige symptomer. Alvorlige symptomer på høyt blodsukker inkluderer hyperventilering, hjertearytmi, akutt dehydrering, økt angst, sløret tale og i ekstreme tilfeller tap av bevissthet eller oppføring i koma. Diabetikere som har høye ukontrollert blodsukkeret er også i fare for å utvikle ketoacidose, en alvorlig blod tilstand som kan være dødelig hvis ubehandlet.

Long-Term Symptomer

Enkelte individer som opplever konsekvent høyt blodsukker kan lide langsiktige symptomer som vekttap, mottakelighet for bakterielle infeksjoner i ørene og reproduktive organer, impotens og treg eller ufullstendig sårtilheling. Disse symptomene er vanligvis oppleves av diabetikere som ikke klarer sin insulin riktig eller av enkeltpersoner i løpet av utbruddet av type II diabetes før det blir identifisert.