Digidexo.com

Hvordan bruke kyphoplasty for Smertebehandling

Hvordan bruke kyphoplasty for Smertebehandling


Spinal kompresjonsfrakturer kan utløse intens, brennende smerte. Kyphoplasty kan brukes som et smertebehandling tilnærming for de som lider av denne tilstand. Totalt sett er kyphoplasty en relativt risikofri affære når håndteres av en kompetent kirurg. Les videre for å lære hvordan du bruker kyphoplsty for smertebehandling.

Bruksanvisning

•  Ta en prat med legen din. For å være kvalifisert for kyphoplasty, må du få en henvisning fra legen din, som vil avgjøre om du er en egnet kandidat.

Del din historie. Før tilsetting kan en sykepleier kontakte deg for å stille spørsmål og få et håndtak på hvilke medisiner du er i dag. Vær spesielt nøye med å være imøtekommende hvis du bruker smertestillende medikamenter eller blodfortynnende, eller hvis du har noen allergier.

Forvent et sykehusopphold som følger med kyphoplasty kirurgi. Men din tid det vil trolig vare mer enn 24 timer.

Forstå at du må ordne transport fra operasjonen, siden du vil være på ingen betingelse for å kjøre etter inngrepet.

Husk at du må ta laboratorieprøver like før operasjonen. Dette er gjort for å sørge for at blodet levrer seg som det må for en hendelse fritt kyphoplasty.

Vet hva kyphoplasty innebærer. Din kirurg vil sette inn to ballonger inn i brukket bein, blåse dem til å justere området du ryggvirvel som har kollapset, og bringer den tilbake til sin opprinnelige form. Etter at dette har blitt oppnådd, blir ballongene tatt ut, og hulrommet de har opprettet fylles med et sementlignende materiale som tjener til å stramme benet.

Forstå hva du kan forvente i form av smertebehandling i etterkant kyphoplasty. For noen spark smerte reduksjon i umiddelbart. For andre tar det ca to dager.

Vet at fysioterapi kan være anbefalt av legen din for å bidra til å optimalisere resultater.

Tips og advarsler

  • Kyphoplasty tar ca 30 til 45 minutter for hvert brudd blir adressert. Etter kyphoplasty, vil du være i stand til å komme tilbake til den vanlige rutinen nesten umiddelbart. Imidlertid er det anbefalt at du avstå fra anstrengende aktivitet, som tunge løft, i minst seks uker.
  • Vertebra sprekker som kyphoplasty brukes til å behandle er vanligvis oppleves av seniorer i kjølvannet av benet svekkelse som følger med osteoporose. Imidlertid, tilstanden er også sett hos yngre mennesker. I slike tilfeller oftest ser det ut som en sideeffekt av osteoporose som utvikler seg etter kontinuerlig og jevn steroid bruk.
  • Den primære risikoen for kyphoplasty er sement lekkasje. Skulle dette skje, kan ytterligere kirurgi være nødvendig.